UEFA_Liga_Sampiona copyLIGA ŠAMPIONA, Grupa B

Lion želi četvrtu pobedu i plasman u drugu fazu

 

Fudbaleri Liona igraju sutra protiv Benfike u Lisabonu, utakmicu četvrtog kola Grupe B u Ligi šampiona i pokušaće da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu i obezbede plasman u drugu fazu. Lion je prvi na tabeli Grupe B sa sve tri pobede, dok je Sporting treći sa tri boda i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u trci za drugim mestom sa Šalkeom. Francuski tim je u prošlom kolu na Žerlanu pobedio Benfiku sa 2:0.

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Lanus - Tigre 2:0

Lion igra loše u domaćem prvenstvu, trenutno je deveti, a navijači su zbog toga tražili smenu trenera Kloda Pujola. Pujol ima problema sa povredama igrača, sutrašnju utakmicu (20.45) propustiće napadač Lisandro Lopes, a neizvestan je nastup Miralema Pjanića, Žana Makuna i Brazilca Bastosa.

-Lisandro će odsustvovati sa terena oko tri nedelje. Videćemo da li će Makun igrati protiv Benfike… Pjanić je povredio prepone, a Bastos je dobio udarac na utakmici protiv Sošoa – rekao je on.

Povezana vest:  Engleski savez uslovno kaznio Vulverhempton

Benfika u utakmicu ulazi ohrabrena pobedom nad Pakoš Fereirom, što je njen treći uzastopni trijumf u prvenstvu.

U drugoj utakmici u grupi Hapoel će od 20.45 u Tel Avivu igrati protiv Šalkea. Šalke loše igra u Bundes ligi, u subotu je izgubio od Bajera iz Leverkuzena sa 0:1 i nalazi se u zoni ispadanja.

-Teško nam je zbog tog poraza. Dobro nam ide u Ligi šampiona i domaćem Kupu, ali iz nepoznatog razloga loše u Bundes ligi – rekao je trener Šalkea Feliks Magat.

Povezana vest:  Liverpul pristao da proda Maskerana Barseloni za 22 miliona evra

U timu zbog povreda neće biti Džermejna Džonsa i Lukasa Šmica, kao i Aleksadera Baumjohana i Nikolasa Plestana. Fudbaler Hapoela Avihai Jadin rekao je da njegova ekipa sutra mora da odigra dobro u odbrani.

-Potrebna nam je disciplinovana i snažna igra u odbrani, pošto male greške mogu skupo da nas koštaju – rekao je on.