LiverpoolBivši sportski direktor Totenhema došao u Liverpul

 

Novi vlasnici Liverpula postavili su nekadašnjeg sportskog direktora Totenhema Demijena Komolija za strateškog direktora u svom klubu. Kompanija Nju Inglend Sports Venčr je Komolija dovela iz francuskog Sent Etjena u kome je radio po odlasku iz Totenhema oktobra 2008. godine.

Urpavnik kompanije Džon Henri naveo je da će Komoli pomoći pri „skautiranju i dovođenju igrača, kao i njihovom razvoju i svemu ostalom što je neophodno da bi se klub izgradio i održao“.

Povezana vest:  Martins u Birmingemu, Rasing poslao ponudu za Žigića

Britanski mediji podsećaju da je Komoli poznat po tome što ume da prepozna talenat kod mladih igrača. Tako je u Totenhem doveo Velšanina Gereta Bejla i Hrvata Luku Modrića, koji su dali ključan doprinos u sinoćnjoj pobedi londonskog tima nad evropskim prvakom Interom u Ligi šampiona.

Pripisuju mu se i zasluge za dovođenje Eurelja Gomeša, Benoe Asu-Ekota, Junesa Kabula, Romana Pavljučenka, Đovanija Dos Santosa i Kevin-Princa Boatenga, koji je u međuvremenu prešao u Milan.

Povezana vest:  Mesi izabran za najboljeg igrača u Evropi

Totenhem je napustio kada je uprava kluba odlučila da otpusti trenera Huandea Ramosa. Prethodno je bio skaut i u Monaku i u Arsenalu, u koji je navodno doveo Koloa Turea, Emanuela Ebuea i Gaela Klišija.