aleksandar_stanojevic_par_bra_1LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

 

Stanojević: Velika škola za nas

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izrazio je žaljenje zbog večerašnjeg poraza od Brage u Beogradu posle koga je njegova ekipa ostala bez šansi da I na proleće igra u Evropi, ali je istakao da je učešće u Ligi šampiona velika škola za mladi beogradski tim.

-U prvom poluvremenu smo bili veoma loši, nismo igrali svoju igru. Nismo imali rešenje za njihovu odbranu i presing na sredini terena. U drugom smo bili znatno bolji, stvorili nekoliko šansi, ali ovo je Liga šampiona u kojoj takve šanse ne smeju da se propuštaju – rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle poraza od 0:1.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 28. kola, strelci i tabela Super lige

-Nedostajao nam je neko ko će da organizuje igru na sredini terena. Teško smo povezivali zadnju liniju i sredinu. Želeli smo da Bragu napadnemo sa dosta igrača, jer smo morali da jurimo rezultat, ali nismo pronašli balans između sredine i napada – dodao je.

Drugi uzastopni poraz od Brage crno-bele je onemogućio da dođu i do trećeg mesta na tabeli Grupe H i tako se izbore za učešće u Ligi Evropa na proleće.

-Velika je ovo škola za nas, veliko iskustvo. Nadam se da ćemo I sledeće godine igrati u Ligi šampiona i da ćemo tada I pobeđivati – istakao je Stanojević.

Trener Brage Domingoš Pasijensa bio je zadovoljan posle važne pobede njegove ekipe, ali i igre u Beogradu, pre svega u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Lenart Johanson veruje u reizbor Blatera

-U prvom poluvremenu smo igrali kako treba, kontrolisali situaciju na terenu, bili u potpunosti dominantni. U tom delu meča smo I iskoristili slabosti Partizana i zasluženo postigli gol. U nastavku je sve bilo mirnije, a najvažnije je da smo uspeli da sačuvamo prednost – rekao je Pasijensa.

domingos_pasijensa_par_braŠef stručnog štaba Brage je naglasio i da nije odustao ni od drugog mesta na tabeli i plasmana među 16 najboljih ekipa Lige šampiona.

-Drugo mesto je naš cilj i imamo realne šanse da ga ostvarimo – kazao je Pasijensa.

Štoper Partizana Marko Jovanović ocenio je da njegova ekipa nije imala sreće, koja ju je služila u dvomeču sa Anderlehtom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Monpelje i Ren odigrali bez golova

-Bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali se ispostavilo da je kiks kod primljenog gola odlučio utakmicu. Pokušaćemo da popravimo utisak na narednim mečevima i već na susretu sa Šahtjorom u Beogradu zabeležimo prvu pobedu u Ligi šampiona – rekao je Jovanović.

Slično mišljenje izrazio je i Radosav Petrović.

-Velika je šteta zbog propuštene šanse da slavimo na našem stadionu, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da se okrenemo domaćem prvenstvu i posle utakmici sa Šahtjorom u kojoj ćemo, nadam se, ostvariti prvenac u Ligi šampiona – naveo je Petrović.

 

PHOTO: ataimages.rs