gareth-baleDžon Tošak: Još pre tri godine sam preporučio Bejla Barseloni

 

Bivši trener Real Madrida i donedavni selektor Velsa Džon Tošak tvrdi da je još pre tri godine preporučio Barseloni da kupi današnju zvezdu Totenhema Gereta Bejla.

21-godišnji fudbaler koji igra na poziciji levog krila zaludeo je Evropu svojim igrama u poslednje vreme, posebno protiv Intera, danas bi, špekulšu engleski mediji, mogao da košta oko 50 miliona evra.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Predsednik BSK nije zadovoljan rezultatima, trener Milanović ne zna ništa o smenjivanju

Barselona ga je, međutim, ako su tačne Tošakove tvrdnje, pre tri godine mogla dovesti iz Sauthemptona za znatno manji iznos.

-Razgovarao sam s tadašnjim sportskim direktorom Barselone Txikijem Begiristainom i rekao mu da imamo vrlo zanimljivog igrača koga prate mnogi klubovi – istakao je Tošak.

-Barselona je najbolji klub, a Bejl je najbolji fudbaler na svojoj poziciji. Ako je Lionel Mesi briljantan na malom prostoru, Geret je isto tako briljantan na širokom. Izuzetno je brz – dodao je stručnjak koji je Bejlu dao priliku u reprezentaciji Velsa kad je imao samo 16 godina.

Povezana vest:  Bolonja sigurna protiv Krotonea