real_madrid_slavljeReal čuva prvo mesto, pobede Barselone i Viljareala

 

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u gradskom derbiju Atletiko sa 2:0, u utakmici 10. Kola španskog prvenstva i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Real je do osme pobede u prvenstvu došao golovima Rikarda Karvalja u 13. i Mesuta Ezila u 19. minutu.

Real je poslednji put izgubio u gradskom derbiju 1999. godine i neporažen je na prethodnih 17 utakmica sa Atletikom.

Izabrnici Žozea Morinja su se vratili na prvo mesto na tabeli, koje im je ranije danas preuzela Barselona pobedom nad Hetafeom nad 3:1.

Povezana vest:  Atletiko Madrid sve bliži tituli šampiona

Real sada ima 26 bodova, bod više od Barselone.

Barselona je povela u 23. minutu golom Lionela Mesija, kome je to bio osmi prvenstveni pogodak, a 16. u sezoni. Argentinac je 11. Minuta kasnije asistirao Davidu Vilji kod drugog pogotka, koji je postao peti gol u sezoni.

Mesi je učestvovao u akciji i kod trećeg gola. Oduzeo je loptu jednom odbrambenom igraču Hetafea i dodao do Pedra Rodrigesa, koji je u 65. minutu postigao treći gol za Barselonu, a svoj prvi u sezoni.

Jedini gol za Hetafe postigao je Manu u 70. minutu iz jedanaesterca. Prethodno je Žerar Pike igrao rukom u šesnaestercu, zbog čega je dobio crveni karton.

Povezana vest:  Kasalica: Favoriti smo protiv Donjeg Srema

Viljareal je na svom stadionu El Madrigal pobedio Atletiko Bilbao sa 4:1 i ostao u vrhu tabele.

Poveli su gosti u šestom minutu golom Fernanda Ljorentea, ali je Viljareal preko Brazilca Nilmara izjednačio u 39. minutu. Vođstvo domaćima doneo je Santi Kazorla u 45, a Đuzepe Rosi je sedmi gol u sezoni postigao u 84. minutu.

Konačan rezultat postavio je Džeferson Montero u sudijskoj nadoknadi vremena. Viljareal je treći na tabeli sa 23 boda, a Atletiko zauzima 10. mesto sa 10 bodova manje.

Povezana vest:  Bekam odigrao prvu utakmicu posle povrede Ahilove tetive

Do prve pobede u sezoni Saragosa je došla nad Majorkom od 3:2 i tako se popela na pretposlednje, 19. mesto na tabeli sa sedam bodova, dok je Majorka osma sa 14 bodova.

Pobedu su ostvarili i Deportivo nad Levanteom od 2:1, odnosno Osasuna nad Erkulesom od 3:0, dok su Almerija i Sporting Hihon podelili bodove – 1:1.

Poslednja utakmica 10. kola igra se sutra, kada se sastaju Sevilja i Valensija.