murinjo_klupaMurinjov učinak: 34 derbija, samo tri poraza

 

Osim što je verovatno najbolji fudbalski trener na svetu, Žoze Mourinho je „kralj derbija“. Od 34 ukupno, koliko ih je vodio tokom trenerske karijere, izgubio je samo tri.

Gradske je derbije 47-godišnji Portugalac odrađivao radeći u Lisabonu (Benfika), Portu (Porto), Londonu (Čelzi), Milanu (Inter) i sada Madridu (Real). Marca navodi da je prvom pobedom u madridskom derbiju ostao na učinku od samo tri poraza.

Povezana vest:  Suspendovan sveštenik koji je služio narandžastu misu

Prošle je sezone tako u obe utakmice dobio Milan (4-0, 2-0), dok se za vreme vođenja Čelzija specijalizizovao za pobede nad Vengerovim Arsenalom.

Atletiko Madrid je u nedelju na Santijago Bernabeuu pružio dobar otpor, ali i ostao bez pobede u 18. uzastopnom derbiju. Real je slavio 2-0.

Sve ovo znači i da je startna Atletikova postava pre jedanaest godina, a činili su je Molina, Gaspar, Gamara, Šamot, Kapdevila, Aguilera, Bejbl, Baraja, Solari, Hoze Mari i Haselbaink, i dalje poslednja koja se radovala uspehu protiv „kraljeva“. Tu su 3-1 pobedu za Atletiko potpisali Haselbaink s dva i Hoze Mari jednim golom. Za Real je tom prilikom gol postiao Morijentes.

Povezana vest:  Enrike: Mesi je najbolji