slavoljub_srnic_fk_czSpajić i Srnić budućnost Zvezde

 

Fudbalski klub Crvena zvezda je na mečevima sa Borcem u Kupu Srbije i sa OFK Beogradom u Jelen Superligi promovisao dva mlada igrača, omladinca, koji svakako predstavljaju budućnost kluba i dokaz su da će Zvezda oslonac tražiti u svojoj školi. Uroš Spajić i Slavoljub Srnić su za nekoliko minuta na terenu pokazali da sa pravom čekaju budućnost u crveno belom dresu.

– Nikada u životu nisam osetio takvu tremu i nekakav čudan osećaj u stomaku kao kad me je trener pozvao na izmenu. Mislim da sam prosto zanemeo pred Marakanom i navijačima voljenog kluba. Ništa ne može da se meri sa tim osećajem i zaista sam presrećan – kaže Uroš Spajić, koji igra na mestu štopera.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Mundijal u Brazilu za sada sa najviše golova posle 1970.

Slavoljub Srnić je samo deo tandema „Srnić“. Dva brata blizanca Slavoljub i Dragoljub su pre izvesnog vremena stigli iz Mačve i vrlo brzo pokazali da ih na Marakani čeka velika karijera.

– Ne bih ja još o karijeri, tek se prvikavamo na svlačionicu prvog tima i na starije drugove, odnosno oni na nas. Mislim da smo obojica napravili tek mali korak i da ovo ništa ne znači. Naprotiv, sada nam je obaveza još veća – kaže Slavoljub Srnić.

Povezana vest:  Kasiljas otišao iz Reala zbog predsednika Pereza

Spajić se slaže da je najlakše bilo debitovati.

– Trener uvek želi da mladi igrač debituje, ali treba se sada nametnuti, treba sada izdržati pritisak konkurencije i Crvene zvezde. To bi bio pravi potez i zato niko od nas ne misli na ono što je bilo nego na ono što tek treba da ostvarimo – jasan je Spajić.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Pobede Čelsija i Benfike, Bazel iznenadio Totenhem

Jedan od Srnića ističe da ne treba zaboraviti ni njihovog vršnjaka golmana Dmitrovića, kao ni vezistu Mijailovića.

– I njih dvojica će uskoro pokazati koliko mogu i znaju i ja se lično tome radujem. Omladinska škola treba da bude srce Zvezde ali mora i da se dokazuje i da igrači iz mlađih kategorija pružaju duplo više na terenu – kaže Slavoljub.

Vreme će najbolje pokazati koliko su posebni ovi dečaci i mogu li postati Zvezdini asovi.

PHOTO: ataimages.rs