joey-barton-newcastle-united-2010FA optužio Bartona za nasilničko ponašanje

 

Fudbalski savez Engleska (FA) optužio je danas fudbalera Njukasla Džoija Bartona za nasilničko ponašanje, pošto je tokom utakmice udario protivničkog igrača. Barton je tokom sinoćnje utakmice sa Blekburnom pesnicom u grudi udario Mortena Gamsta Pedersena, nakon čega se igrač srušio na travu. Blekburn je pobedio na Sent Džejms parku sa 2:1.

Povezana vest:  Real pobedio Barselonu

Sudija Majkl Džons nije video incident, ali je FA na osnovu pregledanog video snimka optužio Bartona za nasilničko ponašanje.

-Fudbaler Njukasla Džoi Barton je optužen za nasilničko ponašanje zbog incidenta na utakmici sa Blekburnom – navodi se u saopštenju FA.

Barton do sutra popodne ima pravo žalbe. Ako prizna krivicu dobiće uobičajenu kaznu – tri utakmice suspenzije, a ako odluči da se održi saslušanje i izgubi, mogao bi duže da pauzira.

Povezana vest:  Rajkard selektor Saudijske Arabije

Barton je u karijeri imao velikih problema sa ponašanjem. U maju 2007. godine, dok je igrao za Mančester siti, na treningu je napao saigrača Osmana Daboa, zbog čega je bio suspendovan i novčano kažnjen.

On je iste godine napao dve osobe u restoranu Mekdonalds, zbog čega je osuđen na šestomesečnu kaznu zatvora. Barton je priznao krivicu a u zatvoru je proveo 77 dana.

Povezana vest:  Mitrović zvanično u Njukaslu: Jedva čekam da zaigram