cristiano_ronaldoKristijano Ronaldo: Ferguson je za mene najbolji na svetu

 

U razgovoru za Metro portugalski je fudbaler Kristijano Ronaldo, uz Lea Mesija verovatno najbolji fudbaler današnjice, odabrao njemu najboljeg svetskog trenera.

-Ako moram da biram onda je Ser Aleks Ferguson za mene najbolji fudbalski trener na svetu – rekao je Kristijano Ronaldo koji trenutno igra u madridskom Realu pod palicom svog sunarodnika Žozea Murinja, koji se već dosta puta pokazao tašt po pitanju svog mesta pod trenerskim suncem.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Lasana Diara propušta Mundijal

Ali, Ronaldo nije zaboravio Murinja, te je vrlo brzo nakon te konstatacije dodao:

-U mnogo pogleda su njih dvojica vrlo slični treneri. Osvojili su sve što se može osvojiti, imaju mnogo iskustva, imaju i sličan gard. Zapravo, jedina razlika koja mi pada na pamet jest da je jedan stariji, a drugi mlađi – rekao je igrač koji je na Old Trafford došao 2003. godine iz lisabonskog Sportinga.

Povezana vest:  Viljas Boaš: Bejl nas je pritiskao da ga pustimo u Real

Od tada je osvojio brojne naslove u dresu Mančester Junajteda, ali se pre dve sezone otisnuo prema Madridu.

-Nemam potrebe više da govorim o svim kvalitetama Murinja. Sve titule koji su iza njega govore hiljadu reči. Mi kao ekipa, pod njim, imamo veću disciplinu i jaču motivaciju. Sve nas je upregnuo u isti cilj i mislim da zasad stvarno ostavljamo utisak pobedničke ekipe na terenu – zaključio je Kristijano Ronaldo.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Borac, na minus dva od Partizana