Lionel-Messi_2Mesi postigao dva gola u pobedi Barselone

 

Fudbaleri Barselone pobedili su na Nou Campu ekipu Viljareala s 3-1 u sklopu 11. kola španskog prvenstva.

Zasluženo je Barselona slavila protiv ekipe koja ove sezone igra u Ligi Evrope, te se dokopala pete uzastopne pobede u Primeri kojom je, barem do nedele, preuzela vrh tabele. Barselona sada ima 28 bodova na vrhu tabele, a Real Madrid, koji će u nedelju gostovati kod Sportinga u

Hihonu, 26. Viljareal na trećem mestu ostao je na 23 boda.

Domaćini su poveli u 22. minuti. Dogodilo se to nakon brze akcije u kojoj je Ćavi proigrao Inijestu, a ovaj poslužio Vilju koji je poentirao iskosa s leve strane.

Povezana vest:  Za SP slobodno još 270 hiljada karata

Ali, samo tri minute kasnije je “žuta podmornica“ izjednačila. Sve je sam napravio Nilmar, povukao loptu po levoj strani, pobegao odbrani domaćina te je postigao gol uz pomoć stative od koje se lopta odbila u mrežu.

U nastavku je s dva pogotka na scenu stupio Argentinac Lionel Mesi. Prvi gol je dao u 58. minuti nakon što je izmenio dva dupla pasa s Pedrom, a onda je desnicom prebacio golmana gostiju Lopeza. Svoj drugi gol na utakmici je Mesi postigao levom nogom iz pet metara udaljenosti u 83. minuti.

Povezana vest:  Kuman: Mesi je najbolji igrač svih vremena

Stigao je Mesi do brojke od 10 golova u prvenstvu. Vodeći je strelac Primere Kristijano Ronaldo s 12 golova.

I ostala dva domaćina bila su uspešna u subotnjim utakmicama 11. kola. Atletik Bilbao je pobedio Almeriju s 1-0 pogotkom Fernanda Ljorentea u 10. minuti. Bio je to njegov već osmi prvenstveni pogodak ove sezone. Prethodno su domaćini propustili da iskoriste penal u 6. minuti, neuspešan je bio Mikel San Hose.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati utakmica 4. kola Lige šampiona i tabele

Almerija nije uspela barem izjednačiti, iako su domaćini od 45. minute igrali bez isključenog Del Campa (drugi žuti), a u 69. minuti je izravni crveni karton dobio još jedan igrač domaće ekipe, Habijer Kastiljo. Ali, Atletik se uspio odbraniti i s dvojicom igrača manje…

Atletiko Madrid je savladao Osasunu sa 3-0. Dvostruki strelac bio je urugvajski reprezentativni napadač Diego Forlan, koji je tako okončao golgeterski post dug 12 utakmica. Još jedan gol dodao je Argentinac Seržo Aguiero.