Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto je u prvom kolu Grupe E trijumfovala protiv Kostarike sa 1:0. Jedini gol na utakmici u Samari postigao je kapiten Aleksandar Kolarov u 56. minutu iz slobodnog udarca.

Srbija je ovom pobedom, makar do večeras, prva u Grupi E sa tri boda, dok od 20.00 igraju Brazil i Švajcarska.

Ekipa Mladena Krstajića će u petak od 20.00 igrati protiv Švajcarske, a pre toga igraju Brazil i Kostarika.

Povezana vest:  Policija uhapsila navijača zbg širenja rasne mržnje

Kostarika je za nijansu bolje počela utakmicu, prvo su u trećem minutu pripretili preko Đankarla Gonsalesa, ali je njegov pokušaj glavom sa oko pet metara završio u rukama Vladimira Stojkovića.

Isti igrač se posle centaršuta sa leve strane u 12. minutu našao u dobroj prilici, međutim, ovaj put šutirao je preko gola.

Srbija je postepeno uspostavila ravnotežu, imala je veći posed lopte, ali nije ozbiljnije uspevala da pripreti Kejloru Navasu.

Povezana vest:  Cvanciger traži da se preispita dodela Mundijala Kataru

Dvaputa je ekipa Mladena Krstajića imala priliku u prvih 45 minuta, ali oba puta arbitri su signalizirali ofsajd.

Situacija se znatno promenila u drugom poluvremenu, a odličnu priliku u situaciji jedan na jedan imao je Aleksandar Mitrović, međutim, njegov šut odbranio je Navas.

Šest minuta kasnije Mitrović je oduzeo loptu na sredini terena, povukao kontru, da bi ga defanzivac Kostarike oborio na nešto više od 25 metara.

Povezana vest:  Mirković pred Rad: Jedina loša stvar je što će neko biti nezadovoljan

Odgovornost za prekid je preuzeo Kolarov, koji je sjajnim udarcem uz levu stativu gola Navasa zatresao mrežu za vođstvo Srbije.

Ekipa Mladena Krstajića povukla se posle vodećeg gola, Kostarika je pokušavala da dođe do izjednačenja, ali nijednom nije ozbiljnije pripretila Vladimiru Stojkoviću.

Utakmicu je obeležio i 104. nastup Branislava Ivanovića za reprezentaciju, kojim je oborio dosadašnji rekord od 103 utakmice Dejana Stankovića.