Belgijski fudbaler poreklom sa Kosova i Metohije Adnan Januzaj rekao je danas da ne treba mešati sport i politiku, povodom kontroverzne utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

„Postoji fudbalski teren, kao i politički, koji je totalno druga stvar“, rekao je Januzaj upitan u Rusiji zašto gol na šampionatu sveta nije proslavio kao što su to učinili reprezentativci Švajcarske Granit Džaka i Džerdan Šaćiri.

Povezana vest:  Balak planirao da ode i pre nego što ga je Lev otpisao

Džaka i Šaćiri, reprezentativci Švajcarske takodje poreklom sa Kosova i Metohije, rukama su oponašali dvoglavog albanskog orla posle golova koje su dali Srbiji u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Januzaj je bio strelac u pobedi Belgije nad Engleskom.

„Ne koncentrišem se na to kako ću proslaviti gol. Kada postignete pogodak, prisutno je mnogo emocija. Ja sam slavio sa saigračima“, kazao je Januzaj, koji je imao pravo da bira da li će igrati za reprezentaciju Belgije, Albanije ili Kosova, koja je postala član UEFA i FIFA.

Povezana vest:  LAV FUTSAL SUPERLIGA, KMF Ušće-Blok 21 ne zna za poraz

Januzaj je, ipak, rekao da se nada da su njegov gol slavili na Kosovu.

„Mislim da jesu. Još Albanaca je davalo golove na Svetskom prvenstvu i mislim da su oni proslavljani svuda, zbog čega mi je drago“, rekao je Januzaj.
Džaka i Šaćiri su zbog proslave gola kojim su provocirali navijače Srbije kažnjeni novčano.

Povezana vest:  Baloteli: Sledeći put ću da izađem sa terena