Svetska fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Rusije zbog toga što su navijači te dve zemlje na Svetskom prvenstvu isticali uvredljive transparente.

FSS je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja „političkog i uvredljivog“ transparenta na utakmici protiv Brazila. Kako se navodi, Srbija je kažnjena zbog isticanja četničkog transparenta.

Povezana vest:  Srbija završava godinu na 30. mestu FIFA rang liste

Rusija je kažnjena sa 10.000 švajcarskih franaka zbog „diskriminatorskog transparenta“ tokom utakmice sa Urugvajem. Fifa i eksperti za posmatranje utakmica naveli su da se na transparentu nalazio broj 88, koji je među ekstremnim desničarima sinonim za nacistički pozdrav „Hajl Hitler“, zato što je H osmo slovo alfabeta.

Fifa je, takođe, upozorila ruski i srpski savez, ali i brazilski, zbog incidenata u koje su bili umešani navijači tokom meča Srbije i Brazila.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 17. kola i tabela engleske Premijer lige

Fudbalski savez Maroka kažnjen je sa 65.000 franaka i opomenut je njihov reprezentativac  Nordin Amrabat zbog, kako navodi Fifa, nedoličnog ponašanja posle poraza od reprezentacije Španije u grupnoj fazi takmičenja.

Meksiko je kažnjen sa 15.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja navijača koji su bacali predmete na teren tokom utakmice sa Švedskom.