Fudbalska reprezentacija Švedske plasirala se u četvrfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Sankt Peterburgu pobedila selekciju Švajcarske sa 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Emil Forsberg u 66. minutu.

Švedska će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg meča Engleska – Kolumbija.

Fudbaleri Švedske su bili bolji rival u prvom poluvremenu, imali su bolje šanse, a najbolje su propustili Markus Berg u 28. i Albin Ekdal u 41. minutu. Na drugoj strani, najbolju priliku za Švajcarsku imao je Blerim Džemaili u 39. minutu.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Saveti za korišćenje bankomata i izbegavanje kloniranja kreditnih kartica

Šveđani su do prednosti stigli u 66. minutu golom Forsberga. Fudbaler Lajpciga je prošao kroz protivničku odbranu i potom šutirao sa ivice šesnaesterca. Lopta je na putu ka golu zakačila Manuela Akanđija, promenila smer i završila u mreži.

Švajcarska je u finišu meča krenula na sve ili ništa, ali je umesto izjednačenja mogla da pretrpi i ubedljiviji poraz. Lang je s leđa oborio Olsona u 93. minutu, a sudija Damir Skomina je pokazao na belu tačku i crveni karton fudbaleru Švajcarske.

Povezana vest:  Odložen meč u Čačku

Međutim, nakon konsultacija s VAR sistemom, arbitar je promenio odluku i pokazao da je prekršaj ipak bio van kaznenog prostora. Ola Toivonen je izveo slobodan udarac, ali rezultat se nije promenio.