Lionel-Messi_1Lionel Mesi: Barselona je još uvek bolja od Reala

 

Iako je prošla tek trećina sezone u španskoj Primeri, sasvim je jasno da će i ovom prilikom borbu do poslednjeg dana voditi fudbaleri Barselone i Reala.

Prošle je sezone tu borbu dobila katalonska ekipa koja trenutno zaostaje jedan bod za Realom na tabeli. Već se sada pumpa atmosfera za veliki derbi, meč ova dva kluba („el clasico“), koji će se dogoditi na Camp Nouu krajem ovog meseca.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Barselona brojala do pet, Abidal ponovo na terenu

Službene stranice FIFA-e (Međunarodna fudbalska federacija), pak, objavljuje drugi deo razgovora s Lionelom Mesijom, glavnom zvezdom Barselone, koji kaže:

-Derbi s Realom je uvek posebna utakmica, pa će tako biti i ova. Inače, ako budemo pravi tokom tih 90 minuta, ako odigramo kako znamo, onda garantujem našim navijačima pobedu. Ali, uveran sam i da će to biti spektakl na terenu, tako nešto garantuju igrači obe ekipe – rekao je Mesi i nastavio:

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Partizan dočekuje Rad, Zvezda u Kragujevcu

-Mislim da je Real bolji nego prošle sezone, delimično i zbog dolaska Murinja. Ali, i dalje mislim da smo mi jači, da Barselona može i mora do naslova prvaka. Ali, naše borbe i foto-finiši su logični. Uvek je tako bilo u Primeri, a barem ako zaključujem po svojim primerima otkada sam u Barseloni, onda ipak mi imamo puno više uspeha.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Urugvaj izbacio Meksiko