Predsednik Rusije Vladimir Putin i šefovi država i vlada više zemalja prisustvaće sutra fudbalskoj utakmici Hrvatske i Francuske u finalu Svetskog prvenstva u Moskvi, a očekuje se i dolazak filmskih i muzičkih zvezda.

Kremlj je danas saopštio da će Putin prisustvovati ceremoniji zatvaranja Svetskog prvenstva i finalnoj utakmici, a na stadionu Lužnjiki biće i predsednici Francuske i Hrvatske, Emanuel Makron i Kolinda Grabar-Kitarović, koji će navijati za svoje reprezentacije, prenosi Frans pres.

Povezana vest:  Blater pohvalio borbu Engleske protiv huligana

Prisutan će biti i katarski emir, šeik Tamim bin Hamad al-Tani, čija će zemlja biti domaćin narednog Svetskog prvenstva 2022. godine.

Očekuje se i dolazak palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, mađarskog premijera Viktora Orbana, predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, kao i lidera Moldavije, Jermenije, Kirgistana, Gabona i Sudana, naveo je Kremlj.

Zvaničnu himnu Svetskog prvenstva „Live it up“ izvešće na ceremoniji zatvaranja američki pevač i glumac Vil Smit, portorikanski pevač Niki Džem i albanska pevačica Era Istrefi.

Povezana vest:  BARAŽ ZA EP, Hidink: Matematičke šanse još uvek postoje

Finale će, između ostalih, gledati i pevač benda Rolingstons Mik Džeger i atletska zvezda Jusein Bolt.