Predsednik Francuske Emanuel Makron kojeg je primio Vladimir Putin dva sata pre početka finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu, pohvalio je ruskog kolegu za odlično organizovanje Mundijala.

„Želeo bih najpre da čestitam lepu igru ruske reprezentacije koja je stigla do četvrt finala i igrala je s velikom hrabrošću“, rekao je Makron Putinu na početku razgovora u Kremlju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Poznati sastavi timova između Srbije i Nemačke

Predsednik Francuske je potom čestitao Putinu jer je Rusija kao zemlja domaćin odlično organizovala prvenstvo. „Ne samo da je ceo svet gledao prvenstvo već je ceo svet došao u Rusiju“, dodao je Makron navodeći da su bili ispunjeni svi uslovi za nesmetano odvijanje utakmica i da je organizacija bila odlična.

Putin je čestitao Makronu plasman Francuske koja se za titulu prvaka bori protiv reprezentacije Hrvatske na moskovskom stadionu Lužniki.

Povezana vest:  Kolarov: Do titule sa svih 12 pobeda

Pored Putina, Makrona i njegove supruge Brižit kao i hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, finalnu utakmicu će na stadionu gledati brojni zvaničnicii drugih zemalja kao i sportske i zvezde šou biznisa.