sir-alex-fergusonAleks Ferguson: Runi je shvatio svoju grešku

 

Vejn Runi, engleski  reprezentativac i napadač Mančester Junajteda, trebao bi da zaigra za svoj klub tokom idućeg vikenda kada Junajted igra meč 14. kola protiv Vigana na domaćem terenu.

Iza Runija je odmor u Dubaij kao i boravak u Sjedinjenim Državama, gde se pokušao oporaviti od turbulentnog razdoblja u Mančester Junajtedu.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri Zvezde ponovo na finalu Lige šampiona

Naime, nekoliko dana je javnost izveštavala o njegovom odlasku s Old Traforda, a onda je sve preokrenuto u tili čas, pa je tako Runi produžio ugovor s klubom.

-Znam da je Runi shvatio svoju grešku. Njegova želja za odlaskom je bila ishitrena, rekao bi dečačka reakcija. Ali, odavno mu je oprošteno. Sve je rekao o sebi nakon što se manje od minute premišljao hoće li potpisati produženje ili ne. Naravno da je ostao s nama – rekao je trener s Old Traforda Aleks Ferguson i dodao:

Povezana vest:  Vojvodina protiv Bežanije želi nastavak dobrih rezultata

-U svemu je uticaj napravio i njegov menadžer, inače osobe koje nisu baš omiljene u svetu fudbala. On ga je podstaknuo na odlazak, dogodio se niz sitnica koje Runiju nisu odgovarale u klubu i krenula je lavina priča o odlasku. Ali, sve je to iza nas. Očekujem odmah da vidim pravog, starog Runija na terenu.

Povezana vest:  Batista predvodi Argentinu i na meču sa Japanom

Recimo da je tokom ove Premiership sezone Runi odigrao tek pet utakmica za Junajted i postigao samo jedan pogodak.