Mnogi fudbaleri su u svojoj 33. godini prošli svoj vrhunac, ali je Kristijano Ronaldo danas rekao da to nije slučaj s njim i da je motivisan da ostvari dobre rezultate u Juventusu.

„Uz dužno poštovanje, igrači mojih godina obično odlaze u Katar ili u Kinu, tako da dolazak u ovako izuzetan klub u ovoj fazi moje karijere čini me veoma srećnim „, rekao je Ronaldo na večerašnjem predstavljanju u Juventusu.

Juventus je prethodne nedelje doveo Ronalda iz Real Madrida za 112 miliona evra, što je rekord u italijanskoj Seriji A, a zvanično najbolji igrač sveta je s torinskim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

„Ja sam drugačiji od svih ostalih igrača koji misle da je njihova karijera završena u mojim godinama. Želim da pokažem da nisam kao ostali, ja sam drugačiji. To je vrlo emotivan trenutak za mene, jer nemam 23 godine, imam 33“, rekao je Ronaldo.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Bežanija protiv Napretka, Inđija dočekuje Proleter

On je dodao da u Juventus nije došao na odmor.

„Hoću da obeležim istoriju Juventusa. Nadam se da mogu da iznenadim sve poslednji put i veoma sam samouveren“, dodao je on.

Ronaldo je oduvek pokazivao fenomenalan radni odnos, a obećao je da će to nastaviti i u Juventusu kako bi produžio svoju „dugovečnost“.

Portugalski napadač je prešao iz Mančester juanajteda u Real Madrid 2009. godine i postao najbolji strelac španskog kluba sa 451 golom na 438 mečeva. Pomogao je Madridu da osvoji četiri Lige šampiona i pobedi Juventus u finalu 2017. godine, a osvojio je i Primeru i Kup kralja.

Povezana vest:  MUP snima i fotografiše učesnike utakmice Rad-BSK

Ronaldo, koji je predvodio Portugal na Evropskom prvenstvu 2016. godine do trofeja, takodje je osvojio Ligu šampiona u Mančester junajtedu, kao i tri Premijer lige i FA Kup.

On se nada da će i u Juventusu nastaviti sa osvajanjem trofeja.

„Biće teško, znam to. Liga je vrlo teška, ali Juve je spreman i ja ću biti spreman za najveća dostignuća. Starost nije bitna. Osećam se dobro, osećam se motivisano. Pokušaću da dam sve od sebe kao i uvek. Radujem se započinjanju novog izazova u kojem ću pokušati da osvojim svaku titulu“, rekao je Ronaldo.

Prilikom dolaska na stadion Alijanc u Torinu, Ronalda su dočekale stotine navijača, koji su izgovarali njegovo ime i „Donesi nam trofej Lige šampiona“.

Povezana vest:  Doniju tri i po godine, Atalanti minus šest bodova

Juventus još od 1996. godine nije osvojio Ligu šampiona. Od tada je pet puta bio u finalu, uključujući dva puta u poslednje četiri godine.

Juventus je u poslednjih sedam sezona osvojio Seriju A, uz četiri „duple krune“ u poslednje četiri godine, ali to nisu uspeli da prenesu u evropska takmičenja.

Ronaldo je četiri puta osvojio Ligu šampiona u poslednjih pet sezona. Ima rekordnih 120 golova u Ligi šampiona, od kojih je 105 postigao u Realu, 12 više od Juventusa u istom periodu.

„Juventus je bio na korak od osvajanja. Nadam se da ću im doneti sreću“, rekao je Portugalac.