Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je da je vrlo zadovoljan plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa i dodao da se vidi da njegovoj ekipi nedostaju „neke finoće“.

-Veoma sam zadovoljan što smo prešli prvu prepreku i ako to rezultat govori da je bilo lako, ali uopšte nije bilo lako. Bili smo efikasni, ali u polju je to izgledalo drugačije. Bitno nam je ovo, jer smo kao ekipa još u početnooj fazi, još nam fali pas, finoća… Ali sve je to normalno, veoma sam zadovoljan pobedom – rekao je Djukić novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nigerijci bez Obija Mikela na Svetskom prvenstvu

Partizan je sinoć prošao u drugo kolo kvalifiakcija za Ligu Evrope, pošto je u prvom eliminisao Rudar iz Pljevalja sa ukupnim rezultatom 6:0.

-Veoma je bitno biti efikasan. Partizan živi od pobeda, a u pobedama morate da dajete golove i zaista je bitno kad ste efikasni i treba tako nastaviti – kazao je Djukić.

Partizan će u drugom kolu igrati protiv litvanskog Trakajia koji je sa 1:0 eliminisao Irtiš iz Pavlodara.

Povezana vest:  Hulk: Želim još 10 godina da igram u Zenitu

-Favorit je ispao i to ništa ne znači. Videli smo i na Svetskom prvenstvu da favoriti ispadaju i svaki dan se susrećemo sa tim stvarim. Analaiziraćemo Litvance kad dodje vreme za njih, okrecemo se sada našoj ligi – rekao je trener Partizana.

Upitan o igrama golmana Filipa Kljajića, Sejdube Sume i Rikada Gomeša, kazao je da su svi oni pokazali zavidan kvalitet.

Povezana vest:  FSS kazanio 14 superligaša zabranom kupovine igrača

-Kljajić nam je dao sigurnost u odbrani, odigrao je na vrhunskom nivou. Sa Sumom sam zadovoljan, radio je za celu ekipu. Možda je falila tečnost pasa, ali to je normalno u ovom trenurku. Gomeš je bio dobar i može da napreduje još. Mislim da se radi o kompletnom igraču – zaključio je Djukić.