Golman fudbalera Makabija iz Tel Aviva Predrag Rajković rekao je danas, uoči duela sa Radničkim iz Niša u kvalifikacijama za Ligu Evropa, da je trener Nenad Lalatović najjača karika srpske ekipe.

„Mislim da je Nenad Lalatović najjača karika Radničkog iz Niša. Imam ogromno poštovanje prema njemu, jer mi je ukazao poverenje i dodelio mi ulogu kapitena Crvene zvezde iako sam u to vreme imao samo 19 godina. Izuzetno ga cenim kao stručnjaka. Odličan je motivator, uvek je željan pobede i veoma je posvećen onome što radi. Dobro zna da proceni protivnika i taktički uvek besprekorno pripremi ekipu“, rekao je Rajković.

Povezana vest:  Morinjo: Fudbaleri na Ostrvu zaslužuju poštovanje

Fudbaleri Makabija igraju u četvrtak na svom terenu protiv Radničkog, prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Rajković će prvi put igrati protiv nekog srpskog kluba.

„Očekuje nas veoma teška utakmica. Radnički ima dobar i iskusan tim. Poznajem mnogo njihovih igrača i svestan sam njihovog kvaliteta. Odlučivaće nijanse i zato koncentracija mora da bude na najvišem nivou. Očekuje nas sjajna atmosfera u prvoj utakmici koja će se igrati na našem terenu u Tel Avivu“, naveo je srpski golman.

Povezana vest:  Nejmar ostaje u Santosu

On je dodao da će stadion najverovatnije biti pun i da je to prednost njegove ekipe.

„Nišlijama sigurno neće biti lako u takvom ambijentu i zato mislim da smo u blagoj prednosti. Uveren sam da će i u Nišu stadion biti pun, a to će za mene biti poseban motiv“, naveo je Rajković.

Makabi je tokom priprema odigrao tri utakmice, uz skor od dve pobede i jednog poraza, dok je u prvom kolu kvalifikcija za Ligu Evropa eliminisao madjarski Ferencvaroš (1:1, 1:0).

„Imamo dobru ekipu sa mnogo novih igrača. Promenili smo i trenera pa će nam biti potrebno malo vremena za uigravanje. Ali, Makabi kao klub uvek ima najveće ambicije, a to su titule. Tako će biti i u ovoj takmičarskoj godini“, rekao je Rajković.

Povezana vest:  Od naredne sezone dozvoljeno šest stranaca u Super ligi

Trener Makabija od ove sezone je bivši fudbaler Partizana Vladimir Ivić.

„Odlično se radi pod njegovim vodjstvom. Pravi je stručnjak, a ono čime su svi u klubu oduševljeni je činjenica da je i sjajan čovek. Mislim da sa njim ove sezone možemo da napravimo velike rezultate“, naveo je Rajković.