Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da još ne zna koliko je ozbiljna povreda fudbalera Žoela Matipa. Liverpul je sinoć u Šarlotu izgubio od Borusije iz Dortmunda sa 1:3, na Medjunarodnom kupu šampiona, a Klop je rekao da je povreda njegovog fudbalera „najnegativnija stvar“ iz te utakmice.

Matip je u prošloj sezoni imao problema sa povredom butine, zbog čega je podvrgnut operaciji, a Klop je rekao da se ne radi o istoj povredi.

Povezana vest:  Meč Nemačka-Srbija u prostorijama MIP u Berlinu

-Radi se o drugom mišiću, čini se da je u maloj meri pokidan mišić. Videćemo, možda ćemo u utorak znati više, ali ono što sada znamo je da je imao prevelike bolove. Ta povreda je najnegativnija stvar iz utakmice. Takve stvari se dešavaju, ali ih ne želite – rekao je Klop za klupski sajt.

Povezana vest:  Kedira van terena dve do tri nedelje zbog povrede

Matip je poslednju utakmicu u prošloj sezoni odigrao u martu, protiv Kristal Palasa kada je i povredio butinu. Na teren se vatio 14. jula protiv Berija u prijateljskoj utakmici.

Liverpul je poveo protiv Borusije golom Virdžila van Dajka u 25. minutu, a izjednačio je Kristijan Pulišić u 68. iz jedanaesterca. Pulišić je postigao vodeći gol Borusije u 89. minutu, a u trećem minutu nadoknade vremena konačan rezultat postavio je Jakob Brun Larsen.

Povezana vest:  Nasri odsustvuje mesec dana sa terena zbog povrede kolena

Narednu prijateljsku utakmicu Liverpul će igrati u sredu protiv Mančester sitija u Njujorku.