Zvezde nedavno završenog Svetskog prvenstva, Kilijan Mbape i Luka Modrić, nalaze se medju desetoricom fudbalera koji konkurišu za najboljeg igrača sveta za ovu godinu, objavila je danas Svetska fudbalska federacija (Fifa).

Pored francuskog i hrvatskog fudbalera, na spisku su i petostruki dobitnici te nagrade, Kristijano Ronaldo (Portugal, Real Madrid) i Lionel Mesi (Argentina/Barselona).

Na listi najboljih su još i Kevin De Brujne (Belgija/Mančester siti), Antoan Grizman (Francuska/Atletiko Madrid), Eden Azar (Belgija/Čelsi), Hari Kejn (Engleska/Totenhem), Mohamed Salah (Egipta/Liverpul) i Rafael Varan (Francuska/Real Madrid).

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Turci u baražu za EP

Za najboljeg igrača sveta glasaju navijači, kapiteni i selektori reprezentacija, kao i predstavnici 211 medija, a nagrada će biti dodeljena u Londonu 24. septembra.

Fifa je, takodje, objavila i spisak od 11 kandidata za najboljeg trenera godine, koji predvode Didije Dešan i Zinedin Zidan. Dešan je vodio Francusku do titule šampiona sveta, dok je Zidan s Real Madridom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Hetafe pobedio Malagu

Kandidati za najboljeg trenera godine su još i Zlatko Dalić, Roberto Martines, Geret Sautgejt, Stanislav Černišov, Pep Gvardiola, Masimilijano Alegri, Jirgen Klop, Dijego Simeone i Ernesto Valverde.