vicente-del-bosqueOštre kritike na račun svetskog prvaka posle poraza

 

Javnost u Španiji u depresiji je posle razočaravajućeg igre fudbalske reprezentacije te zemlje u prijateljskom meču sa Portugalom u kome je „crvena furija“ pretrpela najteži poraz u poslednjih 47 godina – 0:4.

Selektor Visente del Boske, koji je pre samo četiri meseca predvodio ekipu do prve titule svetskog prvaka, morao je da prizna da njegova ekipa u sinoćnjem duelu „nije mogla da igra gore“. Mediji su se u današnjim izdanjima saglasili sa tom ocenom.

„Strašan šamar u lice“ bio je naslov u dnevniku „Marka“ posle duela sa Portugalom u kome su Španci izgubili sa četiri gola razlike prvi put posle 1963. godine i poraza od Škotske od 2:6. „Potrošen španski prestiž“ ocenio je Pais, dok je Razon bio najkraći: „Šampion ismejan“.

Povezana vest:  FSS: Milojević i Mitrović najbolji u 2018. godini

Španija je posle osvajanja Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, na kome je eliminisala i Portugal, ostvarila tri pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. Godine Nije, međutim, pobedila na tri prijateljska susreta od završetka Mundijala. U avgustu je igrala nerešeno sa Meksikom, a dva puta je i poražena, prvo od Argentine u septembru sa 1:4, sada i od Portugala.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Drogba (ne)predvodi Obalu Slonovače na Mundijalu

-Zabrinjavajuće je to što nam se desilo u Argentini, a sada ponovilo. Igrali smo loše. Nedostajalo nam je ritma. Zaista bledo izdanje – ocenio je napadač Fernando Ljorente podsećajući na sporu igru Španije, posebno u drugom poluvremenu.

Dnevnik Mundo zato je naveo da je izgledalo kao da je Španija na Stadion svetlosti u Lisabonu došla samo da bi odradila svoju ulogu u zajedničkoj kandidaturi dve zemlje za domaćina Mundijala 2018. godine.

-Nismo pravilno motivisali igrače. Moramo da i u prijateljskim utakmicama igramo sa jačim tempom – kazao je Del Boske.

Španija je rezultatom 0:4 prethodni put izgubila davne 1942. Godine kada ju je porazila Italija. Pre avgustovskog duela u Meksiku, izgubila je samo dva meča od poslednjih 55. Taj niz počeo je još februara 2007. godine.

Povezana vest:  Rodžers: U napadu smo savršeno igrali

Golman Iker Kasiljas, koji je za „crvenu furiju“ branio na 116 utakmica, prvi put je primio četiri gola.

-Naši rivali su sada motivisani da daju sve od sebe protiv svetskih šampiona, ali to ne sme da nam služi kao izgovor. Ne smemo da živimo na staroj slavi – istakao je Del Boske.