Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su danas u gostima Fulam sa 2:0, dok je Čelsi sa 3:0, takodje u gostima,  slavio protiv Hadersfilda u utakmicama prvog kola engleske Premijer lige.

Ekipa Slaviše Jokanovića, prvog srpskog trenera u Premijer ligi, na povratku u najjači rang izgubila je pred svojim navijačima, ali je ostavila solidan utisak.

Fulam je dobro počeo utakmicu, u 13. minutu preko Aleksandra Mitrovića imao je priliku da dodje do vodjstva, ali je golman Kristal Palasa Vejn Henesi odbranio njegov šut sa oko sedam metara, te loptu prosledio u korner.

Povezana vest:  Lalatović: Gostovanje u Šapcu najteže u polusezoni

Oba tima igrala su otvoreno u tim trenucima, ali je Kristal Palas ipak pre odlaska na odmor uspeo da dodje do vodjstva. Patrik van Anholt je u 41. minutu s levog boka u šesnaestercu lepo proigrao Džefrija Šlupa, a ovaj se oslobodio svog protivnika i snažnim udarcem savladao golmana Fabrisija.

Fulam je u drugom delu meča imao inicijativu, pritiskao je rivala, dok je Kristal Palas čekao svoju priliku iz kontranapada. Upravo posle jedne brze akcije, pitanje pobednika rešeno je na stadionu Krejven Kotidž. Aron Van-Bisaka je u 80. minutu odlično probio po desnoj strani, te u prazan prostor proigrao Vilfreda Zahu, a ovaj je u situaciji „jedan na jedan“ ponovo zatresao mrežu domaće ekipe.

Povezana vest:  Crvena zvezda obeležila 20 godina od titule prvaka Evrope

Nekadašnji prvak Engleske, londonski Čelsi, lako je u gostima savladao Hadersfild sa 3:0. „Plavci“ su poveli golom Ngoloa Kantea u 34. minutu na asistenciju Vilijana.

U finišu prvog dela meča, odnosno u 45. minutu, Čelsiju je dodeljen jedanaesterac, a siguran izvodjač najstrože kazne bio je novajlija Žoržinjo. Siguran trijumf ekipi Maurisija Sarija, debitanta u Premijer ligi, doneo je Pedro pogotkom u 80. minutu na asistenciju Edena Azara.

Povezana vest:  Zvezda smanjuje fond igrača i plate, Kasalica može da ide

Fudbaleri Votforda pobedili su Brajton 2:0, a dvostruki strelac za Votford bio je Roberto Pereira koji je postigao golove u 35. i 54. minutu.

Bornmut je takodje stigao do prve pobede u Premijer ligi, pošto je na svom terenu trijumfovao protiv Kardifa s 2:0. Rajan Frejzer bio je strelac za Bornmut u 24. minutu, a Kalum Vilson u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Pre drugog gola, priliku da duplira prednost propustio je Vilson koji je promašio jedanaesterac u 34. minutu, posle starta Bruna Mange.