jose-mourinho_realMaradona: Murinjo će sa Realom osvojiti Ligu šampiona!

 

Proslavljeni argentinski fudbaler i bivši selektor gauča Dijego Maradona posetio je ekipu Real Madrida u njihovom trening kampu.

-Žoze Murinjo će Realu doneti titulu prvaka Evrope. Vođstvo kluba mora mu samo dati vremena, kako bi igrači mogli da shvate šta od njih traži na terenu. To se dogodilo u Interu, pa je Murinjo milanskom klubu doneo titulu evropskog prvaka nakon više od 50 godina čekanja. Ukoliko će u Realu biti dovoljno strpljivi sa Murinjom, uveren sam da će im on u kratkom roku doneti ligu šampiona – izjavio je Maradona.

Povezana vest:  SUĐENJE DUDIĆ - ZVEZDA, Zvezda osporila tužbu Dudića da mu duguje novac

Murinjo je sa Portom osvojio Ligu šampiona 2004. Isto mu nije pošlo za rukom u londonskom Čelziju iako je sa klubom sa Stamford bridža osvojio dve uzastopne titule prvaka Engleske, 2005. i 2006. Prošle sezone je portugalski 47-godišnji trener u Interu osvojio trostruku krunu, Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Italije, a nakon toga je prešao u Real.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA GRUPA E, Bajern i Roma u osmini finala

-Murinjove trenerske metode su senzacionalne. On dopušta igračima da uživaju u igri na terenu, ali kada treba koristiti čeličnu ruku, učiniće i to. Kada treba da dovede u red ekipu na terenu, Murinjo to zna bolje da uradi od bilo kog drugog trenera – dodao je Maradona.