Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da će biti teško protiv Bešiktaša, ali da njegova ekipa ne odustaje od Lige Evropa.

-Sigurno nam neće biti lako, ali se ne odričemo ovog takmičenja i želimo da nastavimo borbu u njemu. Biće teško, ali ne odustajemo. Uopšte se ne plašim protivnika, kao i eventualnih naših nedostataka. Vidimo svoju šansu u ove dve utakmice. Znamo kako treba da im odgovorimo, a za osam dana ćemo znati da li ćemo uspeti – rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Mančester siti dao pet golova Liverpulu

Partizan će igrati protiv turskog Bešiktaša baraž za ulaz u grupnu fazu Lige Evropa.

-Velika ekipa, veliki protivnik, koji je sastavljen od svetskih i evropskih šampiona. Ima šampionski gen. Vodi ih trener Šenol Guneš, koji sa Mustafom Denizlijem i Fatihom Terimom čini trio najvećih autoriteta i znalaca u turskom fudbalu – kazao je Mirković.

Po njegovim rečima, Partizan iz dana u dan treba da diže formu i tako stiče samopouzdanje.

-Ovo je sport, igra i spremamo se i radimo upravo zbog takmičenja. Očekujem praznik fudbala i verovatno će ambijent biti u skladu s tim. Iz dana u dan treba da podižemo formu i sa njom da stičemo neophodno samopouzdanje – dodao je.

Povezana vest:  Ronaldo: Ni Bog ne može svima da ugodi, a kamoli ja

Na pitanje da li je zadovoljan timom koji ima, Mirković je imao zanimljiv odgovor.

-Mi treneri bismo uvek hteli više i bolje, a možda bi i momci u timu želeli Morinja. Tu smo negde, uvek na pola puta. Uvek može bolje, naravno – odgovorio je Mirković.

Zoran Mirković je tokom igračke karijere tri godine bio u Turskoj, gde je nastupao za Fenerbahče.

Povezana vest:  Reina: Tores ostaje u Liverpulu

-Svi imamo neke insajdere. Vrhunski fudbal se danas zasniva i na informaciji. U kontaktu sam sa prijateljima u Istanbulu. Svi sve znamo. I oni verovatno sve o nama. Nema tu mnogo tajni – naveo je trener crno-belih.

Upitan za koga će navijati pristalice Fenerbahčea, Mirković je uz osmeh odgovorio: „Siguran sam za Partizan“. Prva utakmica igraće se u četvrtak od 20.30 na stadionu Partizana, dok je revanš sedam dana kasnije u Istanbulu.