Fudbaleri Partizana igrali su danas u Beogradu nerešeno 1:1 sa Bešiktašom u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Partizan je vodio od 14. minuta golom Rikarda Gomeša, a u 15. je izjednačio Tolgaj Arslan.

Revanš je za sedam dana u Istanbulu.

Utakmica na stadionu Humskoj pred oko 18.000 pristalica crno-belih počela je dinamično. Oba tima igrala su napadački, a prvi gol vidjen je u 14. minutu.

Povezana vest:  Ibrahimović postigao 500 golova u karijeri

Gomeš je bio najviši u skoku posle centaršuta Gorana Zakarića sa leve strane i preciznim udarcem glavom doneo veliko slavlje navijačima.

Prednost Partizana nije dugo potrajala, šta više, dok je trajala proslava na tribinama, Bešiktaš je izjednačio pogotkom Arslana Tolgaja. On je ostao usamljen u petercu Partizana nakon ubačene lopte Rikarda Kvarežme s desnog boka i takodje glavom savladao Vladimira Stojkovića.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 17. kola i tabela nemačke Bundeslige

Atmosferu na stadionu poremetila je neprijatna situacija ispred istočne tribine na terenu jer je sredinom prvog poluvremena jednom starijem navijaču Partizana pozlilo, a Hitna pomoć je desetak minuta pokušala da ga reanimira, da bi ga potom odvezla sa stadiona u Urgentni centar.

U finišu prvog dela Partizanu je malo falilo da dodje do novog vodjstva, ali Zakarić posle dobrog solo prodora na levom boku i ulaska u šesnaesterac šutira pored gola Tolge Zengina.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Marko Štreler povređen, neizvestan za Mundijal

Zakarić je i na početku drugog poluvremena pripretio šutem sa oko 18 metara, ali je lopta preletela malo preko prečke.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je Bešiktaš sve više preuzimao incijativu, ali nije ozbiljnije pripretio Stojkoviću.