Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegovim fudbalerima imaju samopouzdanje pred revanš sa Salcburgom i da se ne plaše, kao i da će dati sve od sebe i budu to što jesu da bi se plasirali u Ligu šampiona.

„Ne manjka nam samopouzdanja, verujemo u sebe. Moji igrači poštuju protivnika, ali se ne plaše jer nema razloga za to. To su dobri momci i fudbaleri. Treba da izadju i daju sve od sebe, kao što su i do sada radili. Moramo da damo sve od sebe i budemo to što jesmo. Ne plašim se neuspeha“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Salcburgu.

Zvezda će u sredu od 21.00 u Austriji igrati protiv Salcburga revanš baraža za ulaz u grupnu fazu Lige šampiona. Prvi susret završen je prošle nedelje nerešeno bez golova u Beogradu.

„Prva utakmica je bila veoma tvrda, to je evidentno. Upečatljivo je to što nije bilo publike. Spremili smo se za revanš. Jeste ovo utakmica koja ima veliki značaj. Sama činjenica da smo došli ovde to predstavlja. Jednostavno, spremićemo se, apsolutno kao i za ostale utakmice. Kad to kažem, to i mislim“, kazao je Milojević.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Nemačka lako preko Slovačke do četvrtfinala EP

Upitan da li misli da je Zvezda bolja od Salcburga, Milojević je kratko odgovorio: „Mislim da smo dobri. Videćemo sutra da li smo bolji ili nismo“.

Po njegovim rečima, Zvezda nema pritisak pred predstojeći duel.

„Nemamo pritisak, ne vidim zašto bismo ga imali. Treniramo i radimo da damo sve od sebe. Svesni smo da je ulog veliki, ali posle sutra postoji novi dan. Treba da razmišljamo o utakmici, a ne o pritisku“, rekao je trener crveno-belih.

Milojević se nije saglasio sa konstatacijom novinara da će ako se Zvezda plasira u Ligu šampiona biti medju velikanima poput Ljupka Petrovića i Miljana Miljanića.

„Veoma sam daleko od takvih velikana Crvene zvezde i ne smatram sebe da pripadam toj kategoriji. Oni su mnogo toga dali Zvezdi. Drago mi je što sam trener Zvezde, ali mislim da sam veoma daleko od svega toga“, naveo je Vladan Milojević.

Povezana vest:  Muzej ubskih fudbalskih zvezda

Zvezda neće moći da računa na povredjenog napadača Nikolu Stojiljkovića, a Milojević je rekao da je on bitan za ekipu, kao i  svi, da nije srećan, ali da ništa ne može da uradi.

Očekuje se da utakmici u Salcburgu prisustvuje veliki broj navijača Zvezde, za šta je Milojević rekao da mu je posebno drago.

„Svima je jasno koliko ljudi vole Crvenu zvezdu. Videlo se po tome koliko je interesovanje za ovu utakmicu. Posebno mi je drago zbog toga, da smo vratili veru. Ova generacija je dosta toga uradila za Crvenu zvezdu. Doneli smo mogućnost da navijači putuju i gledaju Zvezdu protiv najvećih evropskih klubova. Puno mi je srce kada vidim takav ambijent“, rekao je Milojević.

Povezana vest:  Vermezović: Protiv Donjeg Srema interesuje nas samo pobeda

Upitan da li je verovao da će doći do ove situacije kada je prošlog leta kritikovao „srpski mentalitet“ posle rezultata 3:3 na Malti, Milojević je naveo da jeste, i da taj mentalitet ne može da se promeni, ali može da se koriguje.

„Ljutim se na mentalitet jer ne verujem da možemo kao narod da ga promenimo. Možemo da ga korigujemo, ali teško da ga promenimo. Ponosan sam, u svakom slučaju. Stalno verujem, čovek mora da veruje u nešto što radi. Morate da nadjete nešto što će vam dati snagu da se trudite. Nikad ne razmišljam šta može da bude, već da u datom trenutku dam sve od sebe“, kazao je Milojević.

Austrijske medije je zanimalo da li su Zvezdini fudbaleri vežbali izvodjenje penala, na šta je Milojević odgovorio da oni to nikad nisu radili.