heynckes_van_gaalBajer i Bajern remizirali

 

U poslednjoj subotnjoj utakmici 13. kola nemačke Bundeslige, fudbaleri Bajera i Bajerna podelili su bodove odigravši na terenu leverkuzenske BayArene 1-1.

U izjednačenoj utakmica podela bodova verovatno je najrealniji ishod viđenoga nakon što je minhenski gost poveo preko Marija Gomeza koji je s metra udaljenosti, u svom šestom dodiru s loptom, u 34. minuti utakmice  iskoristio sjajno dodavanje Bastiana Švajnšteajgera. Napadač nemačke reprezentacije na najbolji mogući način tako i dalje koristi svoju minutažu koju je dobio, prvenstveno, zbog povrede pojedinaca u timu. Ipak, njegovoj efikasnosti malo se što može prigovoriti. Nakon što nije pronašao put lopti do mreže sve do utakmice osmoga bundesligaškog kola, u poslednjih šest postigao ih je čak osam. Tom učinku valja pridodati i četiri iz Lige šampiona u periodu nakon prekida golgeterskog posta za novi dokaz prekida kriza.

Povezana vest:  Božović: Ovde se ne bi snašao ni najbolji sudija iz Evrope

Bod, zasluženi za domaćina, izboren je udarcem s bele tačke. Siguran realizator penala u drugoj minuti sudijskog produžetka prvog poluvremena bio je Arturo Vidal.

Dodajmo ovome da je odmah na početku utakmice Bastianu Švajnstajgeru poništen pogodak zbog sviranog sumnjivog ofsajda.

Bajer je remijem pao s drugog na treće mesto bundesligaške tabele, Bajern, pak, sa šestog na osmo na kojem zaostaje četrnaest bodova za vodećom dortmundskom Borusijom.

Povezana vest:  Čelsi se žalio na zabranu transfera FIFA