raul_slavljeMagat: Raul je bio jednostavno briljantan

 

Pre nekoliko nedelja je trener Šalkea Feliks Magat kritikama dotaknuo i Raula, 33-godišnjeg španskog fudbalera, koji je najuglednije ime trenutno u svlačionici kluba iz Gelzenkirhena.

Šalke je od samog starta sezone nizao slabe rezultate, a u to sivilo se uklopio i dosadašnji napadač madridskog Reala. Ali, posljednjih je nedelja Raul „eksplodirao“, a moguće da su ga motivisale i te izjave Magata.

Povezana vest:  Real oduzeo 635 sezonskih ulaznica

Klas-Jan Huntelaar je dosad postigao sedam pogodaka za Šalke u Bundesligi, a Raul je tek na jedan gol od njega (šest). U poslednje dve domaće Bundesligaške utakmice Raul je od sedam Šalkeovih pogodaka postigao pet. Prvo je St. Pauliju dao dva od tri, a ove subote Verderu tri od četiri gola.

-Raul je bio jednostavno briljantan. To smo tražili od njega kada je došao kod nas. On je velemajstor, vidljivo je to u svakom njegovom potezu na teranu – osvrnuo se na Špančevu igru Magat.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Bežanija dočekuje Čukarički, Novi Sad protiv Banata

Najlepši od tri pogotka Raula je bio onaj poslednji. Ukrao je loptu na vrhu Verderova šesnaesterca, a onda je budno čuvan iznenadio i suparnika, ali i vratara Vajsa.