udbalski reprezentativci Srbije složni su u oceni da su večeras osvojena tri boda protiv Litvanije najbitniji u ovom trenutku, ali su nezadovoljni završnicom utakmice u kojom su umalo ostali bez pobede.

„Dobro smo ušli u utakmicu, mislim da smo mogli do još nekog gola u prvom poluvremenu, a i u drugom smo imali neke prilike… Kada smo ih propustili i kada sam ja promašio penal, mislim da smo malo ‘pali’, bespotrebno su nas uhvatili na kontranapade i uz nekoliko grešaka u odbrani došli do prilika, koje ne smeju da nam se dešavaju. Osetili su da imaju šanse da postignu gol. Ipak, najvažnija su tri boda“, rekao je Tadić novinarima posle utakmice u Viljnusu.

Srbija je večeras u gostima sa 1:0 pobedila Litvaniju na početku Lige nacija, a domaćin je u završnici susreta imao par dobrih prilika posle kontranapada.

Povezana vest:  FIFA suspendovala Bekenbauera

„Moramo da analiziramo te situacije, da vidimo u čemu je bio problem. To ne sme da nam se dešava protiv ozbiljnijih ekipa“, rekao je on.

Srbiju u ponedeljak na stadionu Partizana očekuje meč drugog kola protiv Rumunije.

„Mislim da će taj meč biti mnogo lakši… Igraćemo na našem terenu, a ovde nam veštačka trava nije išla. Malo je nezgodno igrati na veštačkoj travi, potrebnu je i telu vreme da se oporavi, ali nema alibija. Profesionalci smo i moramo da se prilagodimo na uslove. Analiziraćemo Rumune i idemo da ih pobedimo u ponedeljak“, rekao je Tadić.

Povezana vest:  Iliev: Djukić je najveće pojačanje Partizana

On je bio i strelac jedinog gola za Srbiju na današnjoj utakmici i to iz jedanaesterca. Tadić je pitanje pobednika mogao da reši u drugom poluvremenu iz penala, ali mu je golman Litvanije odbranio šut.

„Zapeo sam za veštačku travu. Hteo sam malo više po sredini da šutiram“, kazao je Tadić.

Nad defanzivcem Milošem Veljković načinjen je drugi jedanaesterac na utakmici, a on je kazao da maksimalno trudio da obavi svoj posao na terenu.

„Prva utakmica je uvek teška. Moramo da se uigramo, moramo da bolje završavamo utakmice i da držimo loptu bolje“, rekao je Veljković.

On je kazao da su reprezentativci posle utakmice bili nezadovoljni završnicom i pored pobede.

Povezana vest:  Berbatov razmišlja o povratku u reprezentaciju

„Nismo bili zadovoljni u svlačionici, ali ipak najbitnije da počnemo s tri boda. Moramo bolje da igramo“, rekao je Veljković i dodao da ima dobru komunikaciju sa Nikolom Milenkovićem s kim igra u tandemu.

Mladi fudbaler Nemanja Maksimović ocenio je da je Srbija igrala dobro tokom većeg dela meča.

„Odigrali smo dobar meč, osim poslednjih 10 minuta kada smo pali. To ne sme da nam se dešava. Sada imamo tri dana da se odmorimo i pripremimo za Rumuniju. Prvi put smo igrali u ovakvom sastavu, potrebno je vreme da se uigramo. Mislim da ćemo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu“, rekao je Maksimović.