kleo_i_denilson_par_arsLIGA ŠAMPIONA

Real, Bajern i Čelsi igraju za prva mesta

 

Fudbaleri Bajerna, Čelsija i Reala iz Madrida pokušaće da na sutrašnjim utakmicama petog gola Lige šampiona obezbede prva mesta na tabelama svojih grupa. Sva tri tima već su sigurni učesnici nokaut faze Lige šampiona, ali im za lakše protivnike u osmini finala nedostaje po bod.

Finalista iz prošle sezone, Bajern, u Grupi E će dočekati drugoplasiranu Romu, koja ima šest bodova manje. Bazel i Kluž igraće drugi meč u Grupi. Čelsi, koji je kao i Bajern pobedio u sva četiri dosadašnja meča, u Londonu dočekuje poslednjeplasiranu Žilinu, koja je u prošlom kolu Grupe F doživela debakl u susretu sa Olimpikom iz Marseja od 0:7.

Povezana vest:  Rensing produžio ugovor sa Kelnom

Olimpik će sutra u Moskvi gostovati Spartaku, direktnom rivalu za drugo mesto na tabeli, pošto su obe ekipe sakupile po šest bodova. Sutrašnji duel zato bi mogao da bude odlučujući u borbi za drugo mesto u grupi.

Devetrostruki prvak Evrope, madridski Real, u Amsterdamu će igrati sa Ajaksom u Grupi G. Real je do sada sakupio 10 bodova, pet više od Milana, koji bi sutra mogao da obezbedi drugo mesto u Grupi, ako pobedi na gostovanju kod Oksera, a Ajaks izgubi od Reala.

Povezana vest:  Remi Levantea i Atletika

Najneizvesnije je u Grupi H u kojoj su Arsenal i Šahtjor izjednačeni sa devet bodova, dok je portugalska Braga sakupila šest, a sutra je domaćin engleskom predstavniku. Šahtjor će u Beogradu gostovati Partizanu, koji je na začelju tabele bez bodova i šansi da prođe prvi krug takmičenja. Štoper Šahtjora Dmitro Čigrinski, ipak, izrazio je mišljenje da bi takva situacija mogla da bude i prednost Partizana.

Povezana vest:  Valdes razmišlja da tuži Monako

-Partizan će svakako želeti da navijačima da razloga za slavlje, a igraće bez pritiska. Naš motiv je, ipak, veći, pošto je duel u Beogradu za nas pitanje prolaza dalje – rekao je Čigrinski.

Šahtjor bi trebalo da igra bez Fernandinja i Henriha Mhitarjana, dok bi u tim mogao da se vrati Eduardo.