aleksandar_stanojevic_kzn_ls_1LIGA ŠAMPIONA

Stanojević: Da se odužimo navijačima

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da će njegova ekipa imati dovoljno motiva na sutrašnjoj utakmici sa Šahtjorom, iako je još u prošlom kolu Grupe H izgubila šanse da prezimi u Evropi.

-Čast je igrati u Ligi šampiona i dodatni motiv nam ne treba – rekao je Stanojević na današnjoj konferenciji za novinare pred dolazak ukrajinskog tima u Beograd.

-Tačno je, nažalost, da su utakmice u Ligi šampiona za nas bez takmičarskog značaja, ali imamo obavezu da se navijačima za dosadašnju podršku odužimo angažovanom igrom i željom da pobedimo Šahtjor, koji je uvek favorit – dodao je Stanojević.

Povezana vest:  Vilkins: Romanu Abramoviču ponestaje opcija

Šahtjor je prvi meč sa Partizanom u Donjecku rešio u svoju korist sa 1:0. Jedini gol postigao je hrvatski reprezentativac Dario Srna iz slobodnog udarca u 71. minutu, ali je Stanojević priznao da je Šahtjor tada bio mnogo bolji tim.

-Bili su dominantni. Jesmo izgubili zbog gola posle prekida, ali Šahtjor nas je nadigrao, imao je veći posed lopte. Sada ćemo pokušati da im pariramo u tom segmentu i da iz toga dođemo do povoljnog rezultata – ocenio je Stanojević, koji je naveo i da ga ne brine kiša u Beogradu i raskvašen teren.

Povezana vest:  Vilanova: Meč protiv Seltika je najvažniji do kraja godine

-Kada igramo kod kuće, uvek i raskvasimo teren, čak i kad je suvo. Teren je tada brži, što nama odgovara – naveo je Stanojević, čiji je tim poražen u sva četiri dosadašnja meča u Grupi H.

Kapiten Mladen Krstajić saglasio se sa ocenom da je Šahtjor favorit, ali je istakao da njegova ekipa mora da se potrudi jer je Liga šampiona veoma značajna za afirmaciju mladih igrača.

-Svi smo svesni da moramo da damo maksimum da bismo afirmisali naše mlade igrače u Evropi, jer su to i zaslužili plasmanom u Ligu šampiona. Imamo motiv za dobar rezultat – rekao je Krstajić.

Povezana vest:  FKCZ: Plasiranjem laži pokušavaju da se umanje uspesi kluba

Šahtjor je u dosadašnjem toku sezone osvojio devet bodova, ali još nije osigurao plasman u nokaut fazu takmičenja, pa je Krstajić izrazio uverenje da će ukrajinski tim biti izuzetno borben. Dodao je, ipak, da ni crno-beli neće biti opušteni.

-I mi smo pod pritiskom, jer još nismo osvojili nijedan bod, iako smo sve utakmice igrali dobro, osim prvog poluvremena duela sa Bragom u Beogradu – kazao je Krstajić pred utakmicu koja će se igrati sutra u standardnom terminu od 20.45.