Claudio_Ranieri_trener_romeLIGA ŠAMPIONA, GRUPA E

Roma juri pobedu na Bajernom za plasman u osminu finala

 

Fudbaleri Rome sutra dočekuju minhenski Bajern u derbi utakmici petog kola E grupe Lige šampiona, a pobedom bi osigurali plasman u osminu finala elitnog kontinentalnog takmičenja. Roma se nalazi u dobroj formi, pošto nije izgubila u poslednjih sedam prvenstvenih utakmica. Tradicija, međutim, nije na strani Rome u duelima protiv Bajerna, pošto je „vučica“ izgubila sva tri dosadašnja meča.

Povezana vest:  IN MEMORIA, Preminuo MIlan Galić

U septembru je minhenska ekipa na svom terenu pobedila sa 2:0.

-Tu utakmicu smo taktički odigrali veoma loše. Nisu nam prolazili kontranapadi, bili smo u lošoj formi, ali sada se situacija promenila – izjavio je trener Rome Klaudio Ranijeri.

Bajern je već osigurao plasman u osminu finala, pošto je ostvario sve četiri pobede u grupi. U ekipu Rome najverovatnije će se vratiti Danijele de Rosi, koji nije igrao prošlog vikenda protiv Udinezea u prvenstvu. Trener Bajerna Luj van Gal sutra neće moći da računa na povređene Marka van Bomela, Arjena Robena, Ivicu Olića, Holgera Badšturbera i Miroslava Klozea, kao ni na suspendovanog Bastijana Švajnštajgera.

Povezana vest:  Mančini negira da je vređao novinara

Bavarci nisu poraženi u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a zabeležili su šest pobeda. U drugoj sutrašnjoj utakmici ove grupe Bazel će u Švajcarskoj dočekati rumunski Kluž. Obe ekipe još imaju šansu da osvoje drugo ili treće mesto u grupi i tako obezbede igranje u Evropi i na proleće.