michael_platini_1Platini: EP po planu, uprkos optužbama za korupciju

 

Prvenstvo Evrope u fudbalu biće održano u Poljskoj i Ukrajini kako je planirano, uprkos optužbama za korupciju koje je izneo bivši funkcioner Fudbalske federacije Kipra Spiros Marangos, izjavio je danas predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini.

Marangos je prošlog meseca rekao da su Poljaci i Ukrajinci organizaciju šampionata Evrope dobili tako što su podmitili neke članove Izvršnog biroa UEFA.

Povezana vest:  Pobede Sevilje, Osasune i Viljareala

-Ukoliko se pokaže da su te optužbe bile tačne, oni koji su dali i primili mito moraće pred sud, ali će čak i u tom slučaju EURO biti održan po planu – rekao je Platini.

Prvi čovek UEFA dodao je da bi posle brojnih skandala vezanih za određivanje organizatora fudbalskih prvenstava sveta i Evrope i Olimpijskih igara trebalo razmisliti o menjanju procedure.

Povezana vest:  Torlak pobednik turnira "Voždovac 2014"

-Možda je sada pravo vreme da počnemo da razmišljamo o boljem sistemu određivanja organizatora najvećih sportskih takmičenja – rekao je Platini.

Marangos je za nemačke medije izjavio da su neki zvaničnici UEFA dobili 11 miliona evra kako bi omogućili Poljskoj i Ukrajini da dobije organizaciju prvenstva Evrope.

UEFA je zbog toga 29. oktobra protiv njega podnela krivičnu prijavu Federalnom sudu u Švajcarskoj. Marangos je izjavio da prihvata suđenje pod uslovom da ono bude održano na Kipru i u prisustvu svog advokata saopštio da ima neoborive dokaze za svoju tvrdnju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, GRUPA G, Fudbalski savez Obale Slonovače osnovan 1960.