neymarBRAZILSKA SERIA A

 

Fluminense prestigao Korintijans na vrhu, het-trik Nejmara

 

Nakon 36. kola brazilskog prvenstva došlo je do smene na vrhu tabele. Fluminense je prestigao Korintijans i sada se dva kola pre kraja nalazi u najboljoj poziciji za osvajanje naslova.

Fluminense je na vrh skočio gostujućom 4-1 pobedom nad Sao Paulom, čime je na najbolji način iskoristio gostujući remi Korintijansa kod Vitorije (1-1).

Junak Fluminenseove pobede bio je argentinski veznjak Dario Konka, strelac dva gola. Učestvovao je zapravo Konka u sva četiri Fluminenseova gola, budući je kod prvog asistirao štoperu Gumu iz kornera, a kod trećeg je bivši napadač Liona Fred iskoristio odbijenu loptu nakon njegovog prethodnog dalekometnog šuta.

Povezana vest:  Birhof: Reprezentacija Nemačke ne sme da bude arogantna

Fluminense je tako produžio niz nepobedivosti na sedam uzastopnih utakmica i došao u priliku da osvoji svoj prvi ligaški naslov nakon 1984. godine.

Korintijans je osim ispuštena dva boda na gostovanju kod Vitorije ostao i bez nekad trostrukog najboljeg igrača sveta Ronalda koji je zbog povrede zgloba bio prisiljen da napusti teren već u 29. minuti. Zasad nije poznata težina njegove povrede, kao ni dužina izostanka s terena.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica 23. kola i tabela Bundeslige

Od ostalih utakmica spomenimo još visoku 4-1 pobedu Santosa na gostovanju kod Goiasa uz tri postignuta gola nove zvezde brazilskog nogometa 18-godišnjeg Nejmara. Ukupno je Nejmar ove sezone dao 16 ligaških golova, što ga čini drugim najboljim strelcem lige iza Gremijevog Jonasa (21 gol).

 

Brazilska Serie A, 36. kolo:

Povezana vest:  Dodić objavio spisak, Kostić "prekomandovan" u A tim

 

Sao Paulo – Fluminense 1-4

Palmeiras – Atletico Mineiro 0-2

Botafogo – Internacional 1-2

Vitoria – Corinthians 1-1

Cruzeiro – Vasco da Gama 3-1

Avai – Atletico Goianense 3-0

Goias – Santos 1-4

 

Tabela: 1. Fluminense 65, 2. Corinthians 64, 3. Cruzeiro 63, 4. Gremio 57, 5. Atletico Paranaense 56…