Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu Voždovac sa 4:0 u prvoj utakmici 11. kola Super lige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Nemanja R. Miletić u 19, Goran Zakarić u 41. i 72. minutu i Djordje Ivanović u 94. minutu.

Crno-beli su tako upisali prvu pobedu posle dva remija i sada su drugi na tabeli sa 24 boda, četiri manje od Crvene zvezde koja ima i utakmicu manje, dok je Voždovac 11. sa 11.

Početak utakmice pripao je gostima s Dušanovca, koji su u sedmom minutu imali priliku da dodju do vodjstva, ali šut Filipa Stuparevića ka praznom golu, nakon što je fudbaler Voždovca prešao golmana Partizana Vladimira Stojkovića, uspeo je da preseče Mark Valijente i izbaci u korner.

Povezana vest:  Hoze Manuel Reina: Želim da se borim za trofeje ili odlazim

Upravo posle jednog udarca iz ugla u 19. minutu Partizan je došao do prednosti, a strelac je bio Miletić koji se najbolje snašao u gužvi, te je sa oko pet metara snažnim udarcem zatresao mrežu Voždovca.

Partizan je i posle vodećeg gola nastavio s ofanzivnom igrom, a u 41. minutu Zakarić je duplirao prednost crno-belih sjajnim udarcem sa oko 20 metara.

Povezana vest:  Vojislav Stanković prihvatio ponudu Intera iz Bakua

Drugi deo utakmice nije doneo mnogo uzbudjenja, uglavnom se igralo na sredini terena, da bi Partizan rešio pitanje pobednika u 72. minutu.

Ovaj put Partizan je došao do gola iz indirektnog udarca koji je dosudjen posle nespretne reakcije Marka Jovanovića i vraćanja lopte svom golmanu Marku Iliću. Danilo Pantić je sa oko osam metara desno iskosa kratko izveo prekid, a Zakarić je snažno šutirao i doveo crno-bele do 3:0.

Povezana vest:  Prijateljski meč Škotske i Brazila u Londonu

U poslednjim sekundama utakmice Ivanović je lepim udarcem sa oko 16 metara levo iskosa postavio konačnih 4:0.

Vredno pomena je i vatromet organizovanih navijača Partizana na južnoj tribini na oko 15 minuta do kraja. Utakmica je nakratko bila prekinuta zbog gustog dima, ali je posle par minuta nastavljena.