emanuel-adebajor_togoAdebajor: U januaru prelazim u Juventus

 

Fudbaler Mančester sitija Emanuel Adebajor rekao je danas da će tokom zimskog prelaznog roka preći u Juventus, pošto su se čelnici klubova dogovorili o pozajmici. Adebajor je nezadovoljan u Sitiju, pošto kod trenera Roberta Mančinija nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu.

-Ne znam šta sam to uradio Robertu Mančiniju, ali on mi nikada ne dozvoljava da igram. Promeniću vazduh u januarskom prelaznom roku. Siti se dogovorio sa Juventusom o pozajmici i očekujem da ću krajem decembra otići iz Engleske – rekao je Adebajor za Sport Magazin.

Povezana vest:  Štutgart bolji od Ajntrahta

Adebajor je u julu prošle godine iz Arsenala prešao u Mančester siti za 25 miliona funti. Ove sezone je u prvoj postavi bio na samo šest utakmica – dve u Premijer ligi.

Pravila italijanske Serije A mogla bi da budu problem za transfer Adebajora, pošto je klubovima dozvoljeno da imaju samo jednog igrača sa pasošem zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Povezana vest:  Tadić: Voleo bih da srpski klub opet osvoji Ligu šampiona

To mesto je zauzeto pošto je u prvoj postavi standardan srpski reprezentativac Miloš Krasić, koji pruža odlične partije u crno-belom dresu.