Selektor crnogorskih fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da je njegova ekipa malo toga pokazala protiv Srbije, na šta je u velikoj meri uticao protivnik, a posebno je pohvalio Aleksandra Mitrovića.

„Pripremali smo igrače za mirnu utakmicu, da bude puno koncentracije, mislili smo da napredujemo. Medjutim, malo toga smo pokazali. Protivnik je u velikoj meri uticao na to. Skratili su teren, bili odgovorni i disciplinovani, posebno u defanzivi. Dominirali su na sredini terena“, rekao je Tumbaković posle utakmice.

Crna Gora je u Podgorici poražena od Srbije rezultatom 2:0, u trećem kolu Lige nacija.

Povezana vest:  Benites: Serhio Ramos ostaje u Realu

Tumbaković je kazao da izostanak Sergeja Milinković-Savića iz prve postave Srbije nije bilo iznenadjenje.

„Nije, iskreno. Nije nas iznenadio Mladen Krstajić. Imali smo tačan sastav pre utakmice. Znali smo, pretpostavljali, varijante vezane za centralne bekove, trojicu prema napred. Nije neko veliko iznenadjenje“, kazao je selektor crnogorskog tima.

Posebno je istakao dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića, odnosno njegovu fizičku nadmoć.

„Moguće da je samo u pitanju jedan igrač, taj Mitrović, koji je dominantan. Protiv takvih igrača se igra malo drugačije. Verovatno ćemo se drugačije postaviti u revanšu. To što radi u napadu, okrenut ledjima, stvarno je maestralno. On je igrač šesnaesterca. Znali smo čak za te detalje. Ima dobru saradnju, iako Tadić nije igrao posebno dobro, može mnogo bolje, ali ta konekcija izmedju njih dvojice je to što je dobro“, rekao je Tumbaković.

Povezana vest:  Partizan i Zvezda u minusu

Prvo pitanje upućeno Tumbakoviću bilo je vezano za isključenje, a on je rekao da je „ružno da se konferencija počinje tim pitanjem“.

„Tako se nametnulo. Pala je koncentracija. Spoljni faktori koje ne mogu da izgovorim, a prepoznajete ih… Imali smo jasan cilj da ostvarimo rezultat. Nije mi ni prvi, ni poslednji put. Žao mi je što sam ovako, možda je trebalo ružnije da budem isključen. Skupilo mi se… Jednostavno neke odluke su bile nejasne i iritiraju. Pad koncentracije i logična je posledica da napravite glupost“, rekao je Tumbaković.

Povezana vest:  FUDBAL SP, Tuče zbog jeftinih ulaznica za Mondijal

Naredni rival Crne Gore biće Litvanija, dok će Srbija igrati protiv Rumunije.