Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da njegova ekipa mora da bude spremna za veliku borbu protiv Crvene zvezde u predstojećem meču Lige šampiona.

„Crvena zvezda ima jasnu strukturu, Crvena zvezda je tim iz Srbije, a srpski klubovi su uvek dobro organizovani, znaju kako da se brane, a ne plaše se da budu agresivni. Moramo da budemo spremni za tešku borbu, moramo da se borimo za svaki pedalj terena“, rekao je Klop na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Liverpula sutra dočekuju Crvenu zvezdu u utakmici trećeg Grupe C kola Lige šampiona.

Povezana vest:  Havi Martinez: Ako osvojimo trofej, farbam kosu u roze

Crvena zvezda ima jedan bod, Liverpul tri, koliko i Pari Sen Žermen, dok je lider Napoli sa četiri.

„Zvezda će se svim silama boriti da osvoji bodove na Enfildu. Zvezda je dominantan tim u srpskoj ligi, gde dobija 80-90 odsto mečeva, ali Liga šampiona je nešto sasvim drugo“, rekao je Klop.

Menadžer Liverpula se osvrnuo i na utakmice Zvezde protiv Napolija i Pari Sen Žermena.

„Bilo je impresivno kako su se branili protiv Napolija… Nije bilo lako ni PSŽ-u, iako to rezultat ne govori… A, kada Nejmar počne da postiže golove od toga niko ne može da se odbrani“, dodao je Klop.

Povezana vest:  Mpela: Radujem se zbog mogućnosti prelaska u Partizan

Zvezda na Enfildu neće imati podršku svojih navijača zbog kazne Uefa.

„Igrao sam pred praznim tribinama, ali ne zbog zabrana već zato što ljudi nisu bili zainteresovani da gledaju naš fudbal… Ne bismo imali problem i da su njihovi navijači tu. Moramo da budemo spremni za borbu i zato nam je potrebna podrška navijača. Atmosfera može da napravi razliku“, rekao je Klop.

Povezana vest:  Tores će biti spreman za početak engleskog prvenstva

Novinare je zanimalo i da li se seća Zvezdine generacije koja je osvojila Kup šampiona.

„Ja sam tada imao 23 godine i imao sam pametnija posla u to vreme od gledanja utakmica… Ali, to je bio izvanredan tim“, rekao je Klop.

Po rečima Klopa, Nabi Keita i Džordan Henderson nisu spremni za sutrašnji meč.

„Sadio Mane je dobro izgledao na treningu poslednjih nekoliko dana i biće u konkurenciji za tim ako se ništa ne dogodi“, dodao je trener Liverpula.

Utakmica se igra sutra od 21.00 na Enfildu.