Fudbalski klub Real Madrid i dalje je zainteresovan za trenera Antonija Kontea, ali bi morao da plati Čelsiju 10,8 miliona evra, kako bi italijanskog trenera oslobodio ugovora sa londonskim klubom.

Čelsi je pre isteka ugovora, u julu, otpustio Kontea, ali ga i dalje isplaćuje, tokom poslednje godine tog ugovora. U slučaju da neki klub želi da ga angažuje, moraće da plati kompenzaciju Čelsiju.

Povezana vest:  Kasiljas ostaje kapiten Reala

Kako su preneli španski mediji, upravi Reala bi bilo jednostavnije da, u slučaju da otpusti trenera Djulena Lopetegija, do kraja sezone postavi privremenog trenera i onda sačeka da Konte postane slobodan.

Real ne postiže očekivane rezultate, ekipa igra slabo, pa su navijači nezadovoljni, a neki od njih tražili su da Lopetegi napusti klub. Medju kandidatima za privremenog trenera su trener rezervnog tima Reala Santjago Solari i bivši fudbaler Reala Guti.

Povezana vest:  Fudbalski savez proslavio kraj uspešne godine

Sajt Kalčomerkato preneo je da predsednik Reala Florentino Peres veoma ceni Kontea i da veruje da bi Italijan vratio veru, ali i radnu etiku medju fudbalere „kraljevskog“ kluba.

List AS preneo je početkom nedelje da je uprava Reala i drugi put kontaktirala Kontea, odmah posle poraza od Levantea, u subotu.