Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Liverpul sa 2:0, u utakmici četvrtog kola Grupe C u Ligi šampiona i ostvarili prvu pobedu u tom takmičenju.

Golove za Zvezdu postigao je Milan Pavkov, u 22. i 29. minutu.

Zvezda je i dalje poslednja na tabeli, ali sada ima četiri boda u četiri utakmice, koliko ima i Pari Sen Žermen, koji večeras igra na gostovanju protiv Napolija. Prvi je Liverpul sa šest bodova, a Napoli ima pet bodova, ali uz meč manje.

Zvezda je na punom stadionu „Rajko Mitić“ bila bolji rival od Liverpula u prvih 45 minuta, iako je vicešampion Evrope imao nešto veći posed i više šuteva.

Prvu šansu crveno-beli imali su u devetom minutu kada je Srnić šutirao sa oko 15 metara, ali pravo u golmana Alisona, da bi šest minuta kasnije posle kornera Vujadin Savić iz okreta uputio udarac malo preko prečke.

Povezana vest:  SP JAR, ŠPANIJA – ČILE, Meč odluke u Pretoriji

Liverpul je u 17. minutu imao odličnu priliku da dodje do prednosti posle centaršuta Sadija Manea s leve strane, ali je na drugoj stativi Danijel Staridž loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

Zvezda nije posustajala kao u prethodnim mečevima posle 20 minuta igre, počela je da igra ofanizivnije.

Ben je u 21. minutu sjajno šutirao sa oko 20 metara, a Alison je izbacio loptu u korner.

Upravo posle tog udarca iz ugla s desne strane, koji je izveo Marko Marin, Zvezda je povela, a gol je postigao Pavkov pogodivši glavom nebranjeni deo mreže Alisona.

Povezana vest:  Arsenal ubedljiv protiv Stouka - 3:0

Liverpul je posle primljenog gola počeo da igra za nijansu agresivnije i otvorenije, što je Zvezda iskoristila i postigla drugi gol.

Ovaj put u 29. minutu Ben je proigrao Pavkova na oko 25 metara, a ovaj je posle par koraka snažno šutirao i doneo veliko slavlje na tribinama stadiona „Rajko Mitić“, pošto je drugi put savladao Alisona.

Engleski klub je do kraja poluvremena pokušavao da probije odbranu Zvezde, ali napadi su se uglavnom završavali šutevima iz daljine i pogrešnim dodavanjima na 30 metara od gola Milana Borjana.

Povezana vest:  Liverpul treba da isplati Hodžsonu 7,5 miliona funti

Liverpul je u drugom poluvremenu imao većim delom loptu u nogama, ali nije uspevao da ozbiljnije pripreti Borjanu.

Prvu dobru priliku ekipa Jirgena Klopa imala je u 71. minutu kada je Mohamed Salah prvo šutirao sa oko 18 metara, ali je golman Zvezde loptu izbacio u korner, da bi posle gužve u šesnaestercu Salah ponovo šutirao i pogodio stativu.

Pritiskao je Liverpul celo drugo poluvreme, ali osim udarca Virdžila van Dajka u 85. minutu, kada je sa oko pet metara glavom šutirao preko gola, nije imao ozbiljnu šansu.

U petom kolu, 28. novembra, Zvezda će igrati na gostovanju protiv Napolija, a Liverpul će igrati u Parizu protiv Pari Sen Žermena.