Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da za predstojeću utakmicu protiv Crne Gore u Ligi nacija ne može da računa na povredjenog Sergeja Milinkovića-Savića, kao i da je poziv u nacionalni tim dobio Danijel Aleksić.

„Spisak koji smo objavili moraćemo malo da redukujemo iz razloga što neki igrači tek treba da pristignu, a imamo igrača koji je prijavio povredu i neće biti sa nama. To je Sergej Milinković-Savić koji je povredio zadnju ložu. Imamo problem i sa golmanom (Markom) Dmitrovićem, koji je na pregledima zbog problema s trbušnim zidom“, rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi gde će se pripremati za predstojeće utakmice protiv Crne Gore i Litvanije u Ligi nacija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LŠ, Partizan do plej ofa posle nove pobede nad Helsinkijem

„Ljubomir Fejsa je takodje na pregledima zbog zadnje lože. Posle sinoćnje utakmice dobili smo informaciju od doktora Ajntrahta da imamo problem i sa (Filipom) Kostićem. On ima operaciju zuba, tako da i on danas neće da doputuje u Beograd, očekujemo ga sutra. Što se tiče njegove situacije, znaćemo više u narednom periodu“, dodao je selektor.

Upitan da li je definitivno samo Milinković-Savić otpao za oba meča, selektor je odgovorio: „Za sada, nadam se da će tako i da ostane, jedino Sergej neće biti u kombinaciji za subotnju utakmicu. Pratićemo zdravstveno stanje ostalih“.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde krenuli na revanš utakmicu u Milano

Naknadne pozive u nacionalni tim dobili su golman Radnika iz Surdulice Nikola Vasiljevič, kao i Danijel Aleksić iz turske Malatije.

„Svi ostali igrači su zdravi što je najbitnije“, dodao je Krstajić.

Upitan da li bi na spisku, da ga je objavio posle utakmice Crvena zvezda – Liverpul, bio i Milan Pavkov, Krsjić je rekao:

„Drago mi je zbog Zvezde koja je napravila dobar rezultat za srpski fudbal i za sam klub. Što se tiče Pavkova, radi se o momku za koje vreme radi, treba da se dokazuje. Dao je dva gola, ništa nije sporno, ali da bi neko ušao u reprezentaciju treba kontinuitet. Nije igrač koji se ne gleda, koji se ne prati, mi patimo sve igrače a to pokazuje i poziv Aleksiću“, rekao je Krstajić.

Povezana vest:  Mediji: Pirlo prelazi u Njujork siti

Srbija će 17. novembra dočekati Crnu Goru na beogradskom stadionu „Rajko Mitić“, a tri dana kasnije selekciju Litvanije na stadionu Partizana.

„Od prve utakmice kada smo počeli da igramo Ligu nacija nama je svaka bila bitna i odlučujuća za cilj koji smo postavili. I ove utakmice su mnogo bitne, a što se tiče same Crne Gore… Igraće onoliko koliko mi to dozvolimo. Sugurno da verujem u svoju ekipu, u potencijal koji imamo, ali isto tako poštujemo Crnu Goru“, rekao je Krstajić.