vejn_runi_man_junVejn Runi: Sada osećam veliko olakšanje

 

Vejn Runi, napadač Mančester Junajteda, tvrdi da nije bio nervozan prilikom izvođenja penala na Ibroxu, u meču 5. kola Lige šampiona s Rendžersom, uprkos specifičnih okolnosti.

Mančester Junajted je slavio u gostima kod Rendžersa s 1-0 u 5. kolu D grupe Lige šampiona, pa je s tom pobedom i matematički osigurao plasman u nokaut-fazu. „Crvenim đavolima“ je, zapravo, za prolazak dalje dovoljan bio i jedan bod, ali s pobedom je taj uspeh bio još slađi.

Povezana vest:  Mrkela: Napadački stil fudbala vodio do titule

Pogotovo zato što je pogodak iz penala, u 87. minuti, postigao Vejn Runi, koji se našao u startnoj postavi Junajteda prvi puta još nakon početka oktobra. U međuvremenu je pauzirao zbog povrede skočnog zgloba.

-Bez obzira na to, nisam bio nervozan. Znao sam šta mi je činiti, kako treba izvesti penal.

Raspalio je punom snagom u desni ugao golmana Rendžersa Alana MekGregora, koji se bacio u drugu stranu.

Povezana vest:  Pobede Arsenala i Vigana

-Da je golman pogodio stranu i odbranio, svaka mu čast. Srećom, postigao sam gol, zbog čega sada osećam veliko olakšanje. Svakako ću na tom postignutom pogotku izgraditi deo samopouzdanja.

Runi se jako radovao pogotku na Ibroxu, pa je odmah potrčao prema navijačima svog kluba.

-Želeo sam da proslavim gol s našim navijačima. Uvek je lepo pobediti Rendžers u gostima. Oduševljen sam što sam se napokon vratio na teren. Osećao sam se dobro i spreman za utakmicu. Ova utakmica i ovaj pogodak će bi biti veliki podsticaj za nastavak sezone – zaključio je Runi.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv, Tumbasević za pobedu Vojvodine