Trener fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da je njegova ekipa dobila tešku grupu na današnjem žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali da na to mora da bude spremna.

Portugal će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine igrati u Grupi B sa Ukrajinom, Srbijom, Litvanijom i Luksemburgom.

„U našoj grupi ima tri kandidata za dva mesta koje vode na turnir, a Portugal je jedna od njih. Izbegli smo Nemačku, ali može se reći i da je Nemačka izbegla nas. Ukrajina i Srbija su teški protivnici, obe ekipe su napredovale u Ligi nacija. Ukrajina uvek izaziva mnogo problema, a te dve ekipe su u naletu. Neće biti lako sa Litvanijom, ali ni sa Luksemburgom, oni brzo napreduju. Ovo je teška grupa, a Portugal na to mora da bude spreman“, rekao je Santoš.

Povezana vest:  Kasalica: Remi nije loš rezultat

Selektor Ukrajine Andrej Ševčenko rekao je da je u grupu došla najteža ekipa iz trećeg šešira, reprezentacija Srbije.

„Znali smo da neće biti lakih ekipa. Dobili smo verovatno najtežu ekipu iz trećeg šešira, Srbiju, a tu su i evropski šampioni (Portugal). Ali, imamo dobar tim i pokušaćemo da ostvarimo naš cilj“, naveo je Ševčenko.

Povezana vest:  Siniša Mihajlovića ispraćen na večni počinak

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u 12 gradova iz 12 različitih zemalja održaće se od marta do novembr naredne godine.