Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Pari Sen Žermena sa 1:4, u poslednjem kolu Grupe C Lige šampiona.

Zvezda je takmičenje u Ligi šampiona završila na poslednjem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.

PSŽ je prvi sa 11 bodova, a pored francuskog tima u nokaut fazu plasirao se i Liverpul koji je večeras slavio protiv Napolija sa 1:0.

Golove za PSŽ na večerašanjem meču postigli su Edinson Kavani u desetom, Nejmar u 40, Markinjos u 74. i Kilijan Mbape u 92. minutu. Strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio je Marko Gobeljić 56. minutu.

Povezana vest:  Rezultati prvih utakmica baraža za Ligu šampiona

Zvezda je za razliku od prve utakmice dve ekipe u Parizu bila mnogo konkurentnija na svom stadionu i, posebno na početku drugog poluvremena, parirala je bogatom francuskom klubu.

Pari Sen Žermen je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali je poveo posle sporne situacije jer arbitar Vilijam Kolum pre gola nije sudio faul nad Milanom Pavkovim na sredini terena.

Povezana vest:  Bogićević: Očekujemo povoljan ishod u Kruševcu

Kilijan Mbape je lako tada prošao pored Filipa Stojkovića i asistirao Kavaniju kome nije bilo teško da ubaci loptu u gol.

Gosti su i drugi gol dali jednostavno, zahvaljujući brzini, a strelac je ovog puta bio Nejmar.

Zvezda je odlično počela drugo poluvreme i nizala nekoliko velikih šansi, a gol je dala na „krilima“ atmosfere sa tribina. Strelac je bio Gobeljić, koji je savladao Djanluidjija Bufona posle centaršuta Milana Rodića i kratkog odbitka Tijaga Silve.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Skolari: Moraćemo da se poboljšamo ako hoćemo do trofeja

PSŽ je posle primljenog pogotka uspostavio ravnotežu i u 70. minutu je dao i treći gol. Pogodak je postigao Markinjos, tako što je bio u dobroj šansi posle odličnog centaršuta Anhela Di Marije.

Crvena zvezda do kraja utakmice nije imala snage da uradi nešto više, a tačku na ovaj meč stavio je Mbape golom u 92. minutu.