moravek_jones_kajzerslauter_salkeBajern bolji od Ajntrahta, Kajzerslautern ubedljiv

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas Ajntraht sa 4:1, u utakmici 14. kola Bundes lige i popeli se na peto mesto na tabeli, dok je Kazjzerslautern ubedljivo savladao Šalke sa 5:0.

Bajern je na svom terenu pobedio Ajntraht golovima dvostrukog strelca Anatolija Timoščuka, Tomasa Milera i Marija Gomesa. Jedini pogodak za goste postigao je Teofanis Gekas.

Povezana vest:  Murinjo demantovao loše odnose sa Perezom

Bajern je sada peti na tabeli sa 23 boda, a tri boda manje ima Ajntraht na devetom mestu. Prva je Borusija iz Dortmunda sa 34 boda i utakmicom manje, a drugi je Manjc sa 30 bodova.

Kajzerslautern se popeo na 11. mesto na tabeli pobedom nad Šalkeom od 5:0. Dva gola na utakmici postigao je hrvatski fudbaler Srđan Lakić, a u strelce su se upisali Martin Amedik, Ivo Iličević iz penala i Jan Moravek.

Povezana vest:  Barton suspendovan na 18 meseci zbog klađenja

Kajzerslautern sada ima 17 bodova, a Šalke je sa četiri boda manje na 15. mestu i veoma blizu zone ispadanja.

Hanover je pobedio Frajburg sa 3:0 i ostvario devetu pobedu u sezoni, koja mu je donela treće mesto na tabeli.

Hamburg je pobedio Štutgart sa 4:2, dok je Hofenhajm na svom terenu uspeo da osvoji bod protiv Bajera iz Leverkuzena – 2:2.

Povezana vest:  Selektor Prandeli ima poverenja u Kasana

Večeras igraju još Borusija Dortmund – Borusija Menhengladbah, a sutra se sastaju Verder – Sankt Pauli i Keln – Volfsburg.