Direktor fudbalske Super lige Srbije Vladimir Bulatović odbio je danas žalbu Partizana na neregularnost utakmice sa Mačvom, u 21. kolu domaćeg prvenstva.

Partizan i Mačva su po teškim uslovima zbog jakog snega i slabe vidljivosti 14. decembra odigrali utakmicu 21. kola, koja je završena nerešeno 0:0. Partizan se žalio da je utakmica neregularna i tražio odigravanje nove i najavio da će u slučaju negativnog odgovora, istupiti iz lige.
„Žalba fudbalskog kluba Partizan izjavljena na regularnost utakmice 21. kola Super lige Srbije izmedju FK Partizan i FK Mačva, odigranog 14. decembra i završenog rezultatom 0:0, odbijena je od stane direktora takmičenja, gospodina Vladimira Bulatovića“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Zajednice superligaša.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Muntari: Gana igra za Afriku

U obrazloženju odluke navedeno je da je na osnovu izveštaja i zapisnika nadležnih organa, kao i pregledanja video snimaka, „nepobitno utvrdjeno da tom prilikom nije došlo do povrede Pravila fudbalske igre i da žalba fudbalskog kluba Partizan nema osnova i pravnog utemeljenja za uvažavanje iste“.

Takodje, navodi se da je utvrdjeno da su pre početka utakmice postojali svi uslovi za početak meča u predvidjeno vreme, da je fudbalski klub Partizan preduzeo sve potrebne mere da se teren osposobi, uz insistiranje da utakmica bude odigrana u zakazanom terminu.

Povezana vest:  Generalni sekretar FIFA: Zimski Mundijal je sasvim moguć

„Posle početka utakmice odluka o eventualnom prekidu zbog nastupanja više sile isključivo je u nadležnosti sudije utakmice, a ne direktora takmičenja“, piše u saopštenju.

Protiv ove odluke Partizan može da uloži žalbu Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije u roku od osam dana od dana prijema odluke.