feliks_magatNavijači Šalkea poručili: Magat odlazi!

 

Težak subotnji poraz Šalkea u gostima kod Kajzerslauterna (5-0) bio je konačni okidač navijačima kluba iz Gelzenkirhena da okrenu leđa treneru Feliksu Magatu.

Nakon što je hrvatski napadač Srđan Lakić postigao gol za vođstvo 3-0, navijači Šalkea su simbolično okrenuli leđa terenu, pokazujući na taj način da više ne mogu da gledaju igru svojih miljenika. A nakon petog pogotka Kajzerslauterna s dela tribine na kojem su bili gostujući navijači zaorilo se: – Magat odlazi!.

Povezana vest:  Završena istraga: Traže se sankcije za Blatera i Platinija

I cinični Bild je uzeo na zub ekipu iz Gelzenkirhena, nazvavši je Šalke 05 umesto Šalke 04. Izvukao je nemački dnevnik i podatak da je Šalke poslednji put poražen s pet golova razlike pre 18 godina kada je Bajer bio bolji sa 6-1. Uz to, Magatova ekipa nakon 14 kola Bundeslige ima već sedam poraza, jednako koliko je skupila u celoj prošloj sezoni u nemačkom prvenstvu.

Povezana vest:  Juventus pobedio posle preokreta

Situaciju Šalkeu u nedelju dodatno može da pogorša i Keln koji bi pobedom protiv Volfsburga gurnuo aktelnog viceprvaka u zonu ispadanja. A uoči sezone su svi u Gelzenkirchenu najavljivali borbu za šampionsku titulu.